AANVANG

 

We zijn deze viering begonnen met een heerlijk buffet van eten en drinken, waar we allemaal iets van hadden gemaakt. Natuurlijk lekker onder het eten zitten kletsen. We vieren vanavond de Plantmaan en Litha samen.

 

Na het eten en wat koffie en thee met gebak later zijn we begonnen om de eik tak te versieren met linten en bloemen. We hebben alvast het medicijnwiel in de tuin neergelegd en dat versierd met zonnebloemen en andere zomerbloemen. 

We gaan vuur maken van takken van de vorige vieringen, waaronder ook wat sparrentakken en 9 verschillende soorten kruiden.

 

 

WAT HEB JE NODIG VOOR DEZE VIERING

 

v            Zonnebloemen

v            Zomerbloemen

v            Medicijnwiel

v            Wierook: eikenbast, jasmijn

v            Eiken stok

v            Linten

v            Ketel voor het vuur

v            Midzomerkoekjes

v            Zomerkruidenthee

v            Papieren zakjes(niet plastic)

v            Verschillende soorten kruiden: Sint Janskruid, klaver, verbena, tijm, kamille, sandelhout, bijvoet, peterselie en den

v            Hout en takken van de vorige vieringen

 

Nadat de tak stok versierd was zijn we rond de tafel gaan zitten en hebben we allemaal een papieren zakje gepakt en daar de 9 soorten kruiden in gedaan.

Terwijl we de 9 kruiden erin deden hebben we voor onszelf gevisualiseerd en gevoeld wat we weg wilden doen. Dit kunnen dingen zijn die je niet meer nodig hebt, dingen waarvan je vind dat je er nog niet goed mee om kunt gaan, maakt niet uit. Eigenlijk hebben we al onze Ďshití. in gegooid. De bedoeling is dat we deze zakjes tijdens het ritueel in het vuur gooien, zodat de rook deze dingen meeneemt.

 

RITUEEL

 

We zijn naar buiten gegaan en hebben de eikenstok, de wierook, de kaarsen, de midzonerkoekjes en zomerkruidenthee meegenomen de cirkel in.

Het was heerlijk weer, dus het was zalig buiten. Na de wierook en de kaarsen te hebben aangestoken zijn we in de cirkel gaan staan en hebben we de cirkel geopend door de elementen en Moeder Godin aan te roepen. Na het openen van de cirkel hebben we de wat gezongen; ĎWe all come from the Goddessí, en ĎThe Rivver is Flowingí. 

 

 

Hierna hebben we de volgende tekst opgezegd:

 

 

Vanavond zijn we hier met zijn allen bij elkaar om de plantmaan te vieren. Ook vieren wij het Midzomer feest. De plantmaan laat ons zien dat alles wat we hebben gezaaid nu zijn plaats heeft gevonden in onszelf. De vreugde, dankbaarheid en wijsheid zit verankerd in onszelf. Het heeft een vaste plek gekregen , een bestemming. Wat we nu nog moeten doen is, deze dingen bijschaven en tot volle uiting laten komen. Een overgave aan de energie, zodat we onszelf ten volle kunnen uiten en ten volle gebruik kunnen maken van onze vermogens. Midzomer is de dag dat het licht het duister overwint. De dag dat we ons bewust moeten zijn dat alles in onszelf wat nog niet in orde is, altijd met licht verbeterd kan worden. Door de Sterrenpoorten die open zijn gegaan, hebben wij veel nieuwe energieŽn ontvangen. Wij moeten zorgen dat we daar gebruik van maken. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de mensen om ons heen.
Wij vieren vanavond dat we al het licht in onszelf zullen uitstralen naar alles en iedereen om ons heen. Wij zullen zoveel we kunnen het licht in onszelf laten stralen naar de aarde om de planeet te laten healen. Het licht vanuit de hoogste energieŽn zal ons in balans brengen als we dat toelaten. Vanuit deze balans kunnen we onze omgeving ook in balans brengen. Dit is nodig om de totale mensheid naar een hoger bewustzijnsniveau te brengen. Het is niet zo dat wij ons moeten aanpassen aan het trillingsniveau van onze omgeving. Wij moeten zorgen dat de omgeving door ons op hogere trillingsniveau op getild wordt naar een hoger niveau. Hierdoor zullen we niet alleen onszelf healen maar zullen we ook een voorbeeld proberen te zijn voor onze omgeving. Vanavond vragen wij aan Moeder Godin, Vader God, alle Hoge Meesters van het Licht, alle natuurwezens, onze gidsen en alle zielen die altijd bij ons zijn, om ons met deze toch wel moeilijke taak te helpen. We hebben de kracht, steun en liefde nodig van iedereen om in onze eigen kracht te blijven staan, wat er ook om ons heen gebeurd. Wij vragen alle steun om het licht in onszelf zo goed mogelijk te kunnen uitstralen naar onze omgeving. Ook danken wij deze avond voor alle wijsheid en kracht die we in Avalon hebben gekregen. Ook daar hebben we een stuk van onze bestemming, onze plaats in het Universum gevonden. Ook Yo en Bo hebben we de hele week in alle energieŽn en naar alle plaatsen meegenomen, zodat ook zij kunnen profiteren van deze krachten en van de liefde en wijsheid die we daar hebben gevonden. Wij danken vanavond voor alles wat we tot nu toe hebben gekregen aan kracht, wijsheid, vreugde, dankbaarheid, liefde , vertrouwen en groei. Met deze Midzomer viering gaan we een tijd tegemoet waarin we kunnen gaan geven aan de anderen wat we tot nu toe zelf al hebben ontvangen. Wij danken een ieder die hier vanavond aanwezig was voor het feit dat we weer met zijn allen bijeen mochten zijn als Sistersí.  

 

 

 

Na deze tekst hebben we om de beurt ons zakje met kruiden in het vuur gegooid.

Daarbij weer visualiserend wat we er in hadden gestopt.Toen alle zakjes in het vuur waren gegooid hebben we de chantíSpirit of Fire Come to Usígezongen. Waar het ook door kwam, of dat het kwam door ons zingen of door iets anders, het vuur ging inderdaad harder branden.

Toen alle zakjes met kruiden verbrand waren hebben we een klein eiken plantje, wat iemand van ons had geplant in een klein potje, overgepoot naar een grotere pot. Dit om te benadrukken dat iets wat zich heeft ontwikkeld nu zijn bestemming heeft gevonden.

We hadden eerder deze avond besloten dat we een wens zouden doen voor Moeder Aarde;í dat Moeder Aarde in balans mag komení.

 

 

 

We hebben de bijpassende Chant ďThe Earth is our mother, we must take care of herĒ gezongen. Tijdens dit zingen onze energieŽn gebundeld om de aarde te healen. Om dit kracht bij te zetten hebben we om de beurt een zonnebloem uit de cirkel gepakt en die in mijn waterput gelegd.  Hierna zijn we allemaal 3x over het vuur gesprongen. Tot slot hebben we geklonken op de Godin en midzomerkoekjes en zomerkruidenthee gegeten en gedronken. Daarna de cirkel afgesloten en alle energieŽn bedankt voor het aanwezig zijn in onze cirkel.

Het was een bijzonder viering waarin we allemaal het gevoel hadden dat we hoe dan ook iets hebben mogen bijdragen aan de healing van Moeder Aarde. Als iedereen zich daar een beetje mee bezig zou houden, ieder op zijn eigen manier, dan zou Moeder Aarde veel beter in balans zijn. En als Moeder Aarde beter in balans is, zijn wij dat als mens ook.

We hebben wat midzomerkoekjes achter gelaten voor de elfen.

 

Ik wens je een heel mooie Litha en Plantmaan viering toe.

 

Liefs Tara