AANVANG

Vandaag zijn de meiden rond een uur of 5 bij mij gekomen. We hadden afgesproken dat we met zijn allen zouden gaan eten. Ik zou lasagna maken en de rest zou de sla en de overige dingen meenemen. Vanavond vieren we de Maan van het Weerlicht, die als thema, wijsheid heeft, de spirituele alles samenhangende wijsheid.

Voor deze viering heb je nodig:

v  Hazelaarstakken

v  Kaart met kraanvogel erop

v  Bruine kaars

v  Hout voor het vuur

v  Ketel voor het vuur

v  Wierook: gedroogd blad van Hazelaar, sandelhout, gedroogde waterlelie.

v  Kraanvogelveren om te smudgen

v  Tekst

v  Meditatie

v  Rune stenen

v  Hazelnootschuim gebak

v  Bier

v  Appelflapjes met poedersuiker

v  Papiertjes met letters van het woord wijsheid erop

v  Hazelnoten

v  Notenkraker

v  Platte steentjes

v  Verf

v  Kwastje

v  Glas water

v  Salie

 

We zijn deze viering begonnen met heel gezellig te eten met elkaar. Heerlijke lasagna en salade en de avond kon al haast niet meer stuk. Toen we daarna de koffie en het hazelnootschuim gebak op hadden zijn we aan het werk gegaan. We hadden nog zat voorbereidingen te doen, dus wel handig om een beetje bijtijds te gaan beginnen. Nou zijn we daar nooit zo goed in, maar deze keer ging dat aardig op schema. We hebben medicijnrune gemaakt van platte steentjes die we mee hadden genomen uit Avalon, van het strand bij de Merlijn grot. Medicijn runen zijn middeleeuwse runen voor magie en genezing. Het zijn er maar 8 en ze vertegenwoordigen allemaal een God. Hier hebben we allemaal een teken op geschilderd. Later zouden we deze runen wijden in de cirkel.

 RITUEEL

Toen de rune stenen gedroogd waren zijn we met zijn allen naar buiten gegaan. Alle spullen meegenomen, zoals: hazelaarstak, glas water(wij hebben bron water uit de Chalice Well genomen, maar je kan ook gewoon kraanwater nemen hoor), bier, appelflapjes, wierook, smudgeveren, salie, bruine kaars, rune steentjes, tekst en kaart met kraanvogel erop. Zal even uitleggen waarom specifiek de kraanvogel, deze vogel staat voor geheime kennis, geduld en eeuwig leven en brengt doorzettingsvermogen. De Kraanvogel is verbonden met wijsheid via de zonsopkomst en daarmee het oosten, de plaats van kennis.

 

We hebben alle spulletjes binnen de cirkel gezet en de cirkel geopend. We hebben wat gezongen en daarna heb ik de meiden met mijn smudgeveer( van Kraanvogelveren) gesmudged met Salie (wat ook symbool staat voor wijsheid).

Hierna hebben we de volgende tekst gedaan:

 

 

Vanavond vieren we de maan van het weerlicht. Deze maan heeft als thema wijsheid. Deze wijsheid heeft een speciaal karakter. Het is niet de wijsheid die je vanuit je bewustzijn kunt pakken . Het is de wijsheid die in je onderbewustzijn zit, die verborgen zit achter allerlei vliezen van patronen en blokkades. Wijsheid is het door deze vliezen heen breken en de kern van het Zijn ervaren en ernaar kunnen handelen. Wijsheid is het in jezelf graven naar oude wijsheden vanuit een ver verleden. De obstakels die deze Universele wijsheid verborgen houden moeten we gaan loslaten en gaan doorbreken. We hebben nu de kans om met deze viering vanavond een begin te maken met het verwijderen van deze obstakels. Het zijn blokkades en patronen die we vanuit vorige levens al bij ons dragen en waarvan het nu tijd is om deze te mogen verwijderen. Dit zal niet zonder slag of stoot gaan,maar we weten dat we de hulp en kracht van de Godin krijgen om hiermee aan de slag te gaan. Met de Maan van de Roos hebben we onze oude manier van vieringen geofferd om meer terug te gaan naar de basic manier van vieringen doen. Met dit offer hebben we eigenlijk onze kern van wijsheid al naar boven gehaald. We hebben als het ware de dingen die overbodig waren om de vieringen te doen geofferd aan het vuur. Vanuit onze kern kunnen we de vieringen nog zuiverder doen en hebben we de lagen die onze kernwijsheid tegen kunnen houden overboord gegooid. Hiermee hebben we eigenlijk bij onszelf ook een aantal lagen verwijderd, lagen die verwijderd moeten worden om bij onze kern te komen. Vanavond vragen wij Moeder Godin, Vader God, de Hoge Meesters van het Licht, alle natuurwezens , onze gidsen en iedereen zie hier vanavond aanwezig is , om ons te helpen met het verder verwijderen van deze lagen bij onszelf. We vragen hun kracht, vertrouwen en liefde om ons te helpen, in het zien van de alles overkoepelende samenhang van alle dingen in het leven. De samenhang die ons allemaal één maakt met het Universele geheel. Dat alles, wat we het hele jaar doen met de vieringen uiteindelijk resulteert in de samenhang van de cycli van het Universum en dat we daar één geheel mee zijn. We vragen vertrouwen en overgave om deze eenheid van energie toe te laten in onszelf . We vragen hulp om alles wat met deze Universele wijsheid te maken heeft met vreugde en dankbaarheid toe te laten. Soms zal deze wijsheid ons voor ons gevoel eerst verder van ons doel afbrengen, maar uiteindelijk brengt het ons juist dichter naar onze kern toe. We zullen moeten gaan ervaren dat we allemaal een onderdeel zijn van het grote geheel en dat dat niet alleen mooie gevoelens kan opleveren maar dat we dit soms ook als angstig en onveilig kunnen ervaren. Met hulp van de Godin in al haar vormen zal dat zeker gaan lukken en zullen we ons over kunnen geven aan de energie die dit mogelijk zal maken.  Wij danken een ieder die hier vanavond in de energie en in de cirkel aanwezig was voor hun hulp, kracht en liefde.
 

Blessed Be.

 

Na deze tekst hebben we even in de energie gestaan met zijn allen. We hebben onze runen steentjes gepakt en die met zijn allen vastgehouden boven de ketel met het vuur en ze ingewijd in de energie. Daarna hebben we de hazelaarstak gepakt en daarmee in het glas water geroerd. Men zegt dat als je met een hazelaarstak in water roert je dan de wijsheid van de hazelaar in het water brengt. Als je daarna het water drinkt, zul je de wijsheid als het ware opdrinken.

Dus zo gezegd zo gedaan, wij met de stok geroerd en daarna allemaal een slokje water genomen. Hierna hebben we nog wat gezongen en daarna geklonken op de Godin met een biertje en heerlijke appelflapjes met poedersuiker. Een beetje aparte combinatie, maar ja…

We hebben de cirkel afgesloten en zijn naar binnen gegaan, voor de rest van het ritueel. Het was namelijk regenachtig en veel wind, dus daarom hebben we de rest binnenshuis gedaan. We hebben binnen de kaars en de wierook neergezet in de cirkel en hebben weer de cirkel geopend. Als eerst hebben we een meditatie gedaan, die ik speciaal had gemaakt voor deze maanviering.

We hebben de volgende meditatie gedaan.

 


 

 

Ga rustig liggen en ontspan je lichaam. Haal een paar keer diep adem. Adem in door je neus en uit door je mond. Herhaal dit een aantal keer totdat je je lekker ontspannen voelt en alle spanning uit je lichaam verdwenen is. Als je lekker ontspannen bent stel je je voor dat je in een groot, mooi bos loopt. Er loopt een pad dwars door het bos.

Je gaat het pad in. Links en rechts van je staan grote, oude bomen met aan de stam veel varens en struiken. Ze fluisteren je een welkom toe. Je loopt het pad af tot je aan je rechterhand een zijpad ziet. Een kleine, kronkelig zandweggetje. Je loopt het zandweggetje af tot je aan een beekje komt.

Je loopt naar het beekje en ziet dat het water zijn weg zoekt langs stenen en soms langs een tak of een halve boom in het water. Zie hoe het water stroomt. Zie de vissen in het beekje zwemmen. Kijk goed langs de waterkant.

Overal zie je leven….vliegen,vlinders en veel andere insecten. Loop nu met de stroom mee tot je aan een oude houten brug komt. Dit is niet zomaar een brug, dit is de brug naar onze ziel. Als je er klaar voor bent mag je erover heen. Als je je er niet klaar voor voelt, dan kom je rustig terug in het heden. Als het goed voelt mag je over de brug heen. Je loopt naar de brug, ga de brug op en blijf in het midden staan. Voel hoe je een bent met je lichaam en ziel. Sta daar even stil en voel de warmte door je heen stromen. Na een tijdje verandert de houten oude brug in een mooie brug van goud. Ook het licht om je heen verandert. Als je er klaar voor bent mag je verder de brug over. Als je van de brug afkomt zie je een veld voor je Op dit veld staan struiken, bomen en veel bloemen.

Als je een stukje het veld in loopt zie je onder een van de bomen een kist staan.

Je loopt ernaar toe. De kist zit op slot, maar je merkt dat je een sleutel om je nek hebt hangen. Die was er niet voor je de brug overging. Je haalt de sleutel van je hals af en doet hem in het slot van de kist. En warempel hij past. Als je de deksel van de kist opendoet zie je in de kist een boek liggen. Je pakt het boek en ziet dat je naam erop staat.

 

Dit is het boek van jou wijsheid, je wijsheid uit dit leven maar ook alle wijsheid die je in vorige levens hebt opgedaan. Je slaat het boek open om te kijken wat erin staat.

Tot je verbazing is het boek leeg. Je bladert door het boek heen , maar elke bladzijde is onbeschreven. Je weet niet goed wat je ermee moet. Dan opeens verschijnen er zinnen, tekens, en plaatjes in het boek. Kijk wat je ziet verschijnen. Neem je tijd ervoor. Misschien is het 1 woord, misschien 1 plaatje, misschien een heleboel, net als of er een film wordt afgedraaid. Laat het gebeuren. Als je alles wat er in het boek is verschenen hebt waargenomen, sluit je met een tevreden gevoel het boek. Je beseft dat het boek eerst leeg was, omdat alle wijsheid in jezelf zit en dat jij bepaalt of het eruit komt of niet. Als je het niet toelaat , dan blijft het boek leeg, laat je de wijsheid die al in je zit eruit komen dan kan het boek helemaal vol raken. Besef dat je alle wijsheid van het Universum al in jezelf hebt zitten. Het enige wat je moet doen is toelaten dat het er uit komt, op wat voor manier dan ook. Als je nog even onder de boom naast de kist hebt gezeten, loop je terug naar de brug. Bij de brug aangekomen kijk je nog een keer om naar het veld waar de kist staat. Dan loop je de gouden brug weer op. In het midden blijf je weer even staan.

De brug is weer veranderd in een houten brug. Je loopt de brug af en loopt weer naar het beekje toe. Maar je ziet dat het beekje nu de andere kant op stroomt. Besef dat het symbool staat voor alle wijsheid die jou kant op stroomt als je dat toelaat. Loop weer langs het beekje met de stroom mee, naar het pad met de oude bomen. Als je op het pad bent , bedank je de bomen voor hun welkom en voor de wijsheid die ze je kunnen brengen. Aan het eind van het pad kijk je nog een keer om naar het pad door het bos.

Je weet dat als je antwoord wilt op vragen of als je wijsheid wilt vergaren je altijd terug kunt naar de brug en de kist met het boek. Als je het boek open slaat zul je alle wijsheid krijgen die je op dat moment nodig hebt. Je adem weer een paar keer diep in en uit. Je beweegt je tenen , vingers en handen en voeten. Open je ogen.

Je bent weer in het NU.

 

 

Toen we een beetje bijgekomen waren van deze meditatie hebben we op papiertjes de letters van het woord wijsheid gezet. Op elk papiertje een letter. Deze papiertjes door elkaar gehusseld en ieder van ons trok een papiertje met een letter.

Daarna heeft iedereen een verhaaltje gehouden ,beginnend met de letter die op het getrokken papiertje stond, over wat de afgelopen cyclus je gebracht had en in welk opzicht je spirituele wijsheid had vergaard. Waarom deden we dit op deze manier, zul je je misschien afvragen.Door elk een letter te nemen van het woord wijsheid werd uiteindelijke de samenhang waar het deze maan omgaat weer compleet. Elke letter afzonderlijk, maar uiteindelijk toch weer het hele woord wijsheid vormend.

We hebben nog een tijdje na zitten kletsen over wat iedereen verteld had, en ondertussen hebben we hazelnoten gekraakt om de wijsheid van de hazelnoten uit de dop te halen en tot ons te nemen. Ondertussen was het natuurlijk al weer heel laat en hebben we de cirkel weer afgesloten. Aan tafel nog een medicijn rune steen getrokken en daar nog even over gekletst. Uiteindelijk vroeg in de ochtend allemaal naar ons bedje.

Het was een mooie, soms emotionele en krachtige maanviering.

We waren allemaal dankbaar dat we dit weer hadden mogen delen met elkaar.

 

Ik wens jullie een mooie, wijze, krachtige en zuivere viering van de  Maan van hetWeerlicht toe.

Liefs Tara.