AANVANG

Deze avond hebben we de Maan van de Roos en Lammas tezamen gevierd. De bedoeling was dat we met zijn allen aan het eind van de dag naar het strand zouden gaan en daar wat eten en later op de avond de maanviering daar vieren.

Maar aangezien het slecht weer was hebben we besloten dat we het niet op het strand zouden doen. De Maan van de roos heeft als thema offeren. Met Lammas vervaagt het licht en vieren we dat we dankbaar zijn voor alles wat we tot nu toe hebben mogen ontvangen en wat we nog gaan oogsten.

 

Wat heb je nodig voor deze viering: 

v  Een roze roos

v  Rozenblaadjes

v  Hulst

v  Rozenbottelwijn of siroop

v  Gevlochten broodkrans

v  Kaarsen: oranje,roze, geel

v  Iets om te offeren

v  Wierook: grapefruit,heide, zwarte bessen, mirre, zonnebloemen, aloë, sandelhout, roos en hulst.

v  Korenaar

                                                      

We zijn vanavond begonnen met te eten met zijn allen. Dat wat iedereen zou maken voor op het strand nam iedereen mee naar mijn huis.

Aangezien we ons toch een beetje op het strand hadden verheugd heb ik het strand dan maar naar mijn huis gehaald. Een grote parasol in de huiskamer gezet en allemaal zand op de vloer en wat beach spulletjes en het had al echt iets weg van een hawai strand. Wat lichtjes aan de parasol bevestigd voor de sfeer verlichting. Zag er heel gezellig uit! Heb wel nog weken zand gevonden in huis, maar dat was het wel waard.                                                  

We hebben eerst gezellig zitten eten op ‘het strand’en daarna lekker koffie en thee gedronken. Ondertussen een beetje doorgenomen wat we die avond zouden gaan doen en in welke volgorde. Daarna zijn we alvast in de tuin het medicijnwiel gaan leggen. In het midden een altaartje gemaakt van de roze roos, hulst, kaarsen. De cirkel vol gestrooid met rozenblaadjes.

We hebben alvast onze maanjurken aangedaan en hebben lekker op het zand staan swingen. Even de energie opzwepen.

 

 

RITUEEL

 

 

Toen we moe gedanst waren zijn we naar buiten gegaan om de viering te doen.

Eerst het vuur in de ketel aangestoken en de wierook. De cirkel geopend door de elementen aan te roepen. Daarna gezongen: “We all come from the Goddess”, en “The river is flowing”.

Daarna de volgende tekst gezegd:

 

  

“Wij vieren vanavond de Maan van de Roos en Lammas. Bij deze viering staat het thema offeren centraal. Dit offeren is zeker op dit moment zeer belangrijk voor ieder levend wezen. In de tijd waarin de nieuwe energieën naar de aarde komen, moeten we met deze viering gebruik maken van de kans die we krijgen om onze oude, veilige en vertrouwde dingen en emoties te offeren om plaats te maken voor nieuwe energieën en nieuwe intenties. We moeten ons vanavond zeer bewust zijn dat we iets offeren om iets anders te behouden en te krijgen. De oude energieën die onze manier van ‘zijn’hebben bepaald mogen we nu loslaten en offeren. Hierbij moeten we ons terdege bewust zijn dat we dat met dankbaarheid moeten doen. Dankbaarheid voor wat het ons in de afgelopen tijd heeft geleerd en gebracht en hoe we hierdoor zijn gegroeid. Nu is het echter tijd om dit oude te offeren. Wij offeren vanavond als groep de manier waarop we de laatste jaren de maanvieringen en feesten hebben gevierd. Wij beseffen dat we terug moeten naar de basis. Onze basis. Wij offeren deze manier van viering zodat we ruimte maken voor een andere, soberder en nieuwe manier van het vieren van de volle maan en de feesten. De oude manier heeft ons veel geleerd en daar zijn we erg dankbaar voor. Wij beseffen dat met het offeren van deze oude manier van vieringen doen, we ook een nieuwe stuk in onszelf zullen aanraken. Dit zal niet altijd even makkelijk zijn.

Iets offeren geeft altijd een gevoel van leegte in onszelf.

Een stukje vertrouwdheid en veiligheid wat weg is. Maar deze leegte is maar een tijdelijk gevoel. Als we het toelaten zal de energie deze leegte opvullen met nieuwe, mooie en leerzame ervaringen en situaties. Laten we vanavond met elkaar delen dat we ons openstellen voor deze nieuwe energieën die ons ten alle tijden zullen verrijken en ons naar een hogere trilling zullen brengen. Laten we vanavond ook delen dat bij de nieuwe vorm van vieringen ook een ieder beter gaat communiceren in de groep. Dat we open en eerlijk zeggen wat we wel en niet willen. Ook dat hoort bij deze nieuwe energie. De energie verlangt van ons een absolute openheid naar elkaar en naar onszelf. Wij offeren tezamen met de oude manier van vieringen ook onze geslotenheid naar elkaar en naar onszelf.

Alleen met een totale openheid aan communicatie kunnen we de nieuwe manier van vieringen tot een voor ons goed resultaat brengen. Wij zijn dankbaar voor het feit dat we ons bewust zijn geworden dat hier nog wat aan gesleuteld moet worden. En dat het niet nodig is om ons af te sluiten en ons als het ware te verbergen voor elkaar en voor onszelf. Wij zijn goed zoals we zijn, met al onze plussen en al onze minnen. Wij beseffen dat dit niet altijd eenvoudig zal zijn voor een ieder. Vandaar dat we voor deze offers de hulp vragen van de Moeder Godin, Vader God, de Hoge Meesters van het Licht, alle natuurwezens, elementen en onze gidsen. Wij vragen om kracht, liefde, vertrouwen, dankbaarheid, vreugde en overgave , om deze offers met volle overtuiging en zuiverheid te kunnen doen. Het licht vervaagt met Lammas, maar het licht in onszelf zal nooit vervagen en alleen maar stralender en zuiverder worden.

Door dit alles te offeren vanavond mogen we gaan genieten van de oogst die hierna gaat komen. Omdat we vanavond offeren betekend het niet dat we niets bewaren. Alles wat we geleerd hebben en hebben mogen ervaren wat betreft communicatie en het vieren van de maan en de feesten mogen we meenemen als oogst. Wij vragen ook de kracht en de energie van Venus om ons te begeleiden en te helpen met het offeren. Deze energie zal ons helpen om met liefde te offeren en met liefde te ontvangen wat gaat komen. De energie van Venus zal ons helpen met het op een vreedzame en harmonieuze manier de balans in onszelf en in de wereld om ons heen te verkrijgen. De reinigende energie van Venus zal ons helpen onszelf te reinigen zodat we op een zuivere manier de nieuwe en situaties tot ons kunnen laten komen. Wij danken vanavond iedereen die hier bij ons aanwezig was in de cirkel. Wij danken voor alle kracht, vreugde,dankbaarheid, wijsheid en vertrouwen die we vanavond hebben mogen ontvangen. Wij bedanken elkaar voor het feit dat we elkaar steunen en helpen om verder te komen in onze ontwikkeling. Zowel als groep en als individu.

Laten we dankbaar zijn dat we dit met elkaar mogen delen. 

 

 

Na deze tekst zijn we nog even in de energie blijven staan.

 

Hierna hebben we het volgende gedichtje opgezegd:

 

 

“Kind van de Aarde,

ken je het geheim van het Geschenk?

 

Hoe meer je loslaat,

Hoe meer je ontvangt.

Want zo is de natuur.

 

Kind van de Aarde,

Geloof je in oogsten wat je hebt gezaaid?

Een druppel wijsheid

Zal de waarheid brengen,

En je zult waarlijk weten”.

 

  

Daarna hebben we de rozenblaadjes uit de cirkel gepakt en die uit de cirkel gegooid. Dit was voor ons symbolisch voor het feit dat we de vieringen meer back to basic willen gaan doen. Dus weg met al de tierelantijnen. Nog even wat gezongen en daarna kwam het moment van offeren. We hadden afgesproken met elkaar dat we onze hangers die we 2 jaar geleden hebben gemaakt zouden offeren vanavond als offer voor onze oude manier van vieren van de volle maan en de feesten. In Engeland hadden we in juni Keltische kruisen gekocht die we daar bij de Chalice Well hebben ingewijd.

De bedoeling is dat we die vanaf nu gaan dragen.

 

 THE CHAL ICE WELL

 

Na bedankt te hebben voor wat de vieringen de afgelopen jaren voor ons betekend  en geleerd hebben, hebben we de hangers in het vuur gegooid.

Wel even slikken ,maar het voelde wel goed.

Tijdens het verbranden van de hangers hebben we het vuurlied gezongen:

 

“ Spirit of fire come to us,

we will kindle the fire.”

Eerst met zijn allen en later in canon. 

Vuur ging steeds beter branden. Hierna hebben we onze persoonlijke offers, die we op briefjes hadden geschreven ook op het vuur gegooid. Ook best moeilijk, want hier zat voor een aantal van ons best heel vertrouwde, veilige en emotionele waarde aan. Twee maanvieringen geleden hebben we met de lichtmeditatie een nieuw symbool gecreëerd met zijn allen. Dit symbool hebben we met deze viering bij elkaar op ons hart getekend. Nadat iedereen het symbool op het hart had getekend bij een ander zijn we het ritueeltje van het zegenen van het brood gaan doen. We hadden in onze ene hand een korenaar en in de andere hand een stuk brood.

En hebben toen gezegd: 

 

“Zie hier, de eerste oogst van het graan,

en het bakken van het brood.

Het is het brood van het leven,

Het is het zaad van het leven.

Wij zijn dankbaar.

Voor het begin van de oogst”.

 

 

 

Hierna hebben we gevisualiseerd , de weg van een korenaar tot het uiteindelijke brood. Na de visualisatie hebben we een stukje brood gegeten en de rest verkruimeld om ons heen als gift voor de aarde. Nog even onze 2 liedjes gezongen en ons lijflied van Enya, the Indian song. Hierna de kelk volgeschonken met rozenbottelwijn en rond laten gaan. Geklonken op de Godin en God. Na  deze toost de cirkel afgesloten en alles en iedereen bedankt die bij ons aanwezig heeft willen zijn vanavond.

Het was een zeer mooie, energievolle, moeilijke, onbevangen  avond. Je ziet dat er op zo’n avond verschillende gevoelens naar boven kunnen komen. Dat maakt niet uit hoor, laat het maar allemaal komen zoals het komt.

 

Ik wens jullie een moedige en liefdevolle Maan van de Roos viering toe en een geweldig en een fantastisch Lammas feest.

Wij hebben deze keer de viering van de Maan van de Roos en Lammas samen gedaan, maar je kunt ze ook apart doen of één van de twee.

 

Ik wens jullie veel liefde, licht en vertrouwen toe.

Liefs Tara.