ALGEMEEN

Het thema van de grasmaan is groei. De grasmaan is de laatste volle maan die voor Midzomer valt, dit is een periode van groei en belofte. Tijdens deze maanviering kun je vieren dat de natuur een uitbundige groei doormaakt. Het gaat tijdens deze maanviering niet om de resultaten die je al behaald hebt, maar om de vreugde dat alles goed gaat. De boom die bij deze maan hoort is de meidoorn.

 

Wat heb je nodig voor deze viering:

Meidoorntakken

Verschillende soorten grassen

Wierook: meidoornbloesem, kardemomzaad, vlierbloesem, sandelhout.(deze ingrediënten samen in vijzel fijn stampen)

Kooltjes om wierook op te branden.

Kaarsen: paars

Meidoornbloesemthee

Piramidekoekjes (recept volgt later)

Klamboe                                                      

Kerstboomlichtjes

Tekst voor de maanviering        

Kristallen piramides (als je die hebt )                                          

Muziek

Klei

Licht meditatie

                                                                                                                              

Deze avond zijn we begonnen door gezellig met elkaar te eten. Tijdens het eten lekker zitten kletsen over van alles en nog wat. Er heerste al een melige stemming. Na het eten hebben nog lekker zitten natafelen en ondertussen besproken hoe we de viering zouden gaan uitvoeren. De plannen waren om een piramide van licht te maken en daarin de viering te doen.

Zal even uitleggen waarom deze piramide van licht. Op dit moment worden er allemaal nieuwe energieën vanuit de kosmos naar aarde gestuurd. Deze nieuwe , en zeer krachtige energie zal ieder mens op aarde een duwtje naar boven geven , qua bewustwording. De aarde zal schoongemaakt worden, geheald , zoals dat heet, en ieder mens zal op dit moment zo’n zelfde soort healing krijgen met deze energie. Je moet het zien, als dat alles en iedereen in het licht wordt gezet. Vandaar dat we deze viering speciaal ons wilden richten op het licht. Het regende vreselijk deze avond, dus een buitenviering zat er niet in.

 

RITUEEL

We hebben dan ook de klamboe aan het plafond gehangen en daaraan , aan de binnen kant de kerstboomlampjes bevestigd. De klamboe met 4 punten aan de onderkant bevestigd zodat een piramide ontstond. 

 Dit was een heel mooi gezicht, zo met al die lampjes.

De cirkel hebben we van allerlei soorten grassen gemaakt en van meidoorn takken. Tussen de grassen en meidoorn hebben we een aantal kristallen piramides gezet. In deze licht piramide hebben we de elementen neergezet, het water, de wierook, de kaars en de jaspis steen voor het element aarde. Ook de klei , de meidoornbloesem thee en de koekjes in de cirkel gelegd.  Toen alles klaar was zijn we in de cirkel gaan staan en hebben de cirkel geopend door de elementen, de Godin , de Hoge Meesters van het Licht, alle natuurwezens en alle gidsen uit te nodigen in onze cirkel. 

 

 We hebben de volgende tekst gezegd

“ Vader God, Moeder Godin, vanavond zijn we bijeen om de volle maan van de Grasmaan te vieren. Onlangs zijn de sterrenpoorten open gegaan, wat onder andere betekent dat de deva’s en natuurgeesten uitgenodigd zijn om weer terug naar de aarde te keren. Wij heten dan ook alle Meesters van het Licht, engelen, feeën, elfen, deva’s, natuur- en andere geesten welkom. Wij willen vragen of zij met ons deze viering willen vieren. Wij zijn dankbaar voor de groei van de natuur en ook onze groei en willen dat vanavond vreugdevol uiten. Wij hopen dat de door ons gezaaide zaadjes van vreugde, wijsheid en dankbaarheid die nu tot bloei zijn gekomen ook tot volle wasdom mogen komen, zodat wij daadwerkelijk verlichting van het levensproces mogen gaan ervaren. Soms is het wel eens moeilijk om ons aan het proces over te geven. Wij willen vragen of we hiervoor vanavond verder gestrekt mogen worden zodat wij ons doel kunnen bereiken. Wij zijn vreugdevol door wat we al bereikt hebben. Graag willen wij deze vreugde met elkaar en alles om ons heen delen, zodat wij deze lichtjes door kunnen geven en dat er een waar sneeuwbaleffect mag ontstaan , zodat een ieder van deze vreugde mee kan genieten. Ook hopen wij de vergaarde wijsheid met anderen te kunnen delen, zodat ook dat weer vermenigvuldigd mag worden.

Bij deze willen wij elkaar en iedereen om ons heen bedanken dat zij zowel een steun als een spiegel voor ons zijn en ons daardoor helpen met onze groei.

Ook zijn wij dankbaar voor de geopende sterrenpoorten en voor de energie die daardoor vrij gekomen is. Wij vragen hulp voor de verwerking van deze nieuwe energieën en vertrouwen erop dat de veranderingen die nodig zijn plaats zullen vinden op onze planeet. Tot slot danken wij alvast ieder die bij deze viering aanwezig is en hopen dit nog vaak met elkaar te mogen doen”. 

 

Na deze tekst hebben we even met elkaar’s handen vast in de cirkel gestaan om de energie  goed in te laten dalen en te ervaren.

 

Hierna hebben we de volgende licht meditatie gedaan:

Deze meditatie is een speciale licht meditatie om het licht vanuit de kosmos in jezelf te laten komen en daarna vanuit jezelf te laten stromen naar het Universum. 

 Ga zitten of liggen zodat je goed kunt ontspannen.

Als je eenmaal een goede houding hebt, adem dan een aantal keer diep in door je neus en uit door je mond. Als je dit een aantal keer hebt gedaan, voel je dat je lichaam wat zwaarder wordt. Dit is een teken dat je goed ontspannen bent.

Maak je hoofd leeg van gedachten. Stel je voor dat je in een piramide zit, die helemaal verlicht is van binnen. Stel je voor dat vanuit de kosmos een heel helder licht naar beneden straalt. Dit licht gaat dwars door de top van de piramide heen. Dit licht kun je ontvangen door in te ademen via je kruin. Laat dit heldere licht via je kruin je hele lichaam opvullen. Als je hele lichaam met licht is gevuld, stel je je voor dat de aarde tussen je handen zweeft. Als je dat voor elkaar hebt, laat je met elke uitademing het licht via je derde oog naar buiten stralen naar de aarde tussen je handen. Zie hoe dit licht de aarde omringt. Je hoeft je verder niet voor te stellen wat er verder met dit licht op de aarde gebeurd, laat dat aan de aarde over en aan de Meester van het Licht. Als je deze uitademingen met licht een aantal keren hebt gedaan, en je hebt het gevoel dat de aarde genoeg licht heeft ontvangen, ga je het licht op jezelf richten. Je doet dit door jezelf voor te stellen tussen je handen. En ook nu zend je met elke uitademing jezelf het stralende licht toe. Als je denkt dat je genoeg licht hebt ontvangen kun je ook nog anderen dit licht geven. Mensen in je omgeving waarvan jij denkt dat ze op dit moment wat extra licht en kracht kunnen gebruiken. Laat het aan hun Hogere Zelf over wat ze ermee doen. Nadat je de aarde en jezelf en misschien nog wat anderen licht hebt gestuurd, zie je weer een piramide voor je, maar dan tussen je handen. Deze piramide is gevuld met licht, goud licht. Als je dit voor je ziet, denk je even aan helemaal NIETS. Op dat moment zie je iet sin de piramide ontstaan. Een teken, een symbool, een lijn of iets heel anders. Onthoud goed wat je gezien hebt. Als je dit gezien hebt laat je de piramide met het gouden licht naar boven zweven, naar het licht wat daar schijnt. De piramide wordt als het ware opgeslokt door het witte licht vanuit de kosmos. Als je denkt dat je genoeg licht aan alles en iedereen hebt gestuurd, bedankt je de Hoge Meester van het Licht voor het licht wat je hebt mogen ontvangen en hebt mogen doorgeven. Ook bedank je de Hoge Meesters voor het teken dat je hebt mogen ontvangen in de piramide met het gouden licht.

Beweeg nu langzaam je handen en voeten.

Open je ogen.

Je bent weer terug in het  NU. 

 

Na deze meditatie, toen iedereen weer een beetje bijgekomen was, hebben we allemaal op een papiertje geschreven of liever gezegd, getekend , welk symbool, teken of wat anders, we gezien hadden tijdens de meditatie.

Iedereen had wat anders , en toen iedereen dat had getekend hebben we van al die symbolen 1 symbool gemaakt. We zijn toen een kommetje gaan kleien en op de bodem daarvan hebben we met zijn allen, ieder zijn eigen teken, het symbool gekerfd. Dit kommetje willen we de komende viering van dit jaar in de cirkel zetten en daar elke keer iets in doen na elke viering. Iets wat speciaal betrekking heeft op de viering van die avond. Bijvoorbeeld een takje van de boom van die viering of iets wat we bij een viering gebruikt hebben. Tijdens het kleien zijn we lekker aan de meidoornbloesem thee gegaan en hebben we heerlijk de schaal piramide koekjes opgegeten.

Hierna zijn we allemaal 3x over de kaars heen gesprongen.

Daarbij zeggend: 

 

“ vreugde, vreugde, vreugde,

om alles wat er groeit.

Vreugde, vreugde, vreugde,

Om alles wat er bloeit.

Godin, heb dank voor al deze pracht,

Godin heb dank voor uw onmetelijke macht”.

 

 We hebben nog wat gedanst op vrolijke muziek en hebben daarna de cirkel afgebroken en alles en iedereen bedankt voor het aanwezig zijn deze avond. Al met al was het een erg vrolijke,zeer intense en mooie viering. Het was duidelijk voor ons allemaal dat het zaad van vreugde , wat we al gezaaid hadden , al duidelijk zijn werk aan het doen was. Nou wijsheid en dankbaarheid nog. Maar… we hebben nog een heel jaar te gaan. En we kunnen niet alles tegelijkertijd verwezenlijken.

Na het afsluiten van de cirkel , hebben we nog lekker na zitten kletsen en hebben we met zijn allen krachtkaarten getrokken.

Zeer waardevolle avond!!!!

 

RECEPTEN

 Pyramidekoekjes:  

 

Hiervoor heb je nodig:

200 gram roomboter

200 gram geroosterde amandelen                                                                         

300 gram bloem

100 gram fijne suiker

poedersuiker

 

v  Meng bloem, boter, suiker en de noten tot een stevig deeg.

v  Vorm er piramides van en bak ze op een bakblik in ca. 15 min. Goudbruin.

v  Doe dit in de oven op 180 graden C.

v  Bestrooi de koekjes als ze afgekoeld zijn met poedersuiker.

 

Ze zijn erg lekker hoor!!!

Eet smakelijk. 

 Meidoornbloesem thee: 

v  Neem een handje gedroogde meidoornbloesem en schenk hier kokend water op.

v  Laat het een minuut of 10 trekken.

v  Zeef dan de meidoornbloesem eruit.

v  Je kan deze thee zoeten met honing of suiker als je dat wilt.

 

 

Veel plezier met deze viering.

Ik wens je veel liefde, licht en kracht.

 

Liefs Tara.