MAAN VAN DE LANGSTE NACHT 

                            

De maan van de langste nacht heeft als thema, reiniging. Je ziel schoonmaken zodat alles wat in de komende cyclus op je pad gaat komen een plekje kan krijgen. De boom die bij deze maan hoort is de berk. De berk staat ook symbool voor de reiniging die als thema bij deze maan past.

 

 

Voor deze viering heb je nodig:

v   Berkentakken

v   Wierook: sandelhout, gedroogde berkenbast, en je kunt er iets bij doen zoals  goudsbloem.

v   Appelcider

v   Zonnekoekjes

v   Kaarsen: wit

v   Ketel voor het vuur

v   Papiertjes

v   Pennen

v   Water

 

AANVANG

 

Deze avond zijn we bij elkaar gekomen om gezellig met elkaar te eten. We hadden lekkere chili met stokbrood en salade. Een lekkere rosť erbij en de avond kon eigenlijk al niet meer stuk. We hebben zitten kletsen over van alles en nog wat en over onze plannen om met zijn allen volgend jaar een reis naar Ierland te maken. We zijn er nog over bezig waar we precies naar toe willen en hoe we daar zullen reizen. Dus de kaart van Ierland werd op de grond gelegd en we zijn er met zijn allen omheen gaan zitten en hebben een route uitgestippeld.

Met een lekker bakkie koffie en thee en natuurlijk een lekker stuk taart hebben we een kaart getrokken voor de komende tijd. Daar hebben we een tijdje over door gekletst. We hebben eigenlijk een heel groot gedeelte van de avond over allerlei onderwerpen met elkaar gesproken. Tot het al diep in de nacht was en we nog aan het ritueel moesten gaan beginnen. We zijn naar buiten gegaan en hebben een cirkel gemaakt.

Het was zo mooi helder buiten, de maan was schitterend!

 

 

 

HET RITUEEL

 

Er zat een soort aura omheen leek het wel. Geweldig mooi. We hebben de elementen aangeroepen en wat gezongen. Daar het deze avond ook ging om de balans van het vrouwelijke en het mannelijke hebben we niet alleen de Goddess chant gezongen, maar ook de God chant. Wel even wennen hoor, al die namen van Goden in plaats van Godinnen.

Nadat we gezongen hebben  we de volgende tekst gezegd:

 

 

 

ďVanavond vieren we met zijn allen de maan van de langste nacht.

Deze maan heeft te maken met reiniging en bescherming. We hebben het afgelopen jaar met zeer krachtige en heftige energieŽn te maken gehad. Het waren soms zware en moeilijke momenten, waarin we heel concreet met onszelf werden geconfronteerd. Deze confrontaties vergden veel energie van ons. De energieŽn van het afgelopen jaar hebben voor een ieder van ons een weg vrij gemaakt om een nieuwer en bewuster pad te kunnen belopen in dit aankomende jaar. De energieŽn hebben het ook mogelijk gemaakt dat we ook daadwerkelijk een keuze hebben kunnen maken. Een keuze, die ons onlosmakelijk zal verbinden met de bron, een keuze waarin er geen weg terug meer is. Geen weg terug naar de oude energieŽn waar we al de jaren hiervoor mee te maken hebben gehad. Geen weg terug naar het oude pad dat we al die jaren gegaan zijn. Een keuze maken voor een weg van vernieuwing, overgave en totale verbinding met de bron, zorgt er echter wel voor dat ons hele Ďzijní weer in balans moet komen.

Al onze cellen zullen de nieuwe energieŽn moeten integreren en accepteren. Vanuit deze integratie en acceptatie kunnen we het komende jaar ons nieuwe pad bewandelen. Daar dit een heftig proces zal zijn hebben we het nodig om onszelf te reinigen ,zodat er ruimte komt voor dit nieuwe pad. Ook zullen we onszelf bescherming moeten geven, tegen de altijd op de loer liggende valkuilen en negatieve energieŽn die helaas nog steeds op aarde aanwezig zijn. We zullen kracht, vertrouwen en moed nodig hebben om ons nieuw gekozen pad te kunnen blijven belopen. We maken vanavond gebruik van de kracht van deze maan om de balans van het vrouwelijke en het mannelijke in onszelf te herkrijgen. Alleen vanuit deze balans zullen we de keuzes die we hebben gemaakt ook daadwerkelijk tot uiting kunnen brengen. We vragen hierbij de kracht, de hulp, de liefde en de begeleiding van Moeder Godin, Vader God, alle Hoge Meesters van het Licht, al onze gidsen, alle natuurwezens , de elementen, de wachters en beschermers om ons hierbij te steunen en te helpen. We vragen de energie om ons te leiden in de processen die hiermee te maken hebben en die ons het komende jaar te wachten staan. We hebben het afgelopen jaar zeer veel kracht en vertrouwen mogen krijgen, zodat we samen met de hulp vanuit de bron, deze processen met liefde en moed zullen trotseren. We danken voor het feit dat we deze processen met elkaar mogen delen en dat we  vanavond samen deze nieuwe uitdagingen aan zullen gaan. We danken voor alle hulp en kracht die we tot nu toe hebben mogen ontvangen en zullen vanuit deze cirkel al onze krachten en liefde sturen naar al diegene die het zo hard nodig hebben.

Blessed Be.Ē

 

                                               

Na deze tekst hebben we met zijn allen nog een tijdje in de energie gestaan.We hadden een bakje met water van de heilige bron uit Avalon klaar gezet, dit water hadden we meegenomen vanuit Engeland afgelopen juni. Met dit water hebben we elkaar gereinigd met de woorden,Ē with this water I purify youĒ.

We hebben tijdens deze woorden elkaar besprenkeld met het water. Daarna hebben we nog wat gezongen en hebben we de cirkel afgesloten. Het was zo koud die nacht dat we hadden besloten om binnen te toosten op de Godin en de koekjes te eten.  We zijn naar binnen gegaan om op te warmen en hebben nog een tijd bij elkaar gezeten en gedronken en gegeten. Het was een avond die we eigenlijk anders in ons hoofd hadden, maar we laten ons altijd leiden door de energie en dus werd de avond op deze manier ingevuld. Ondanks dat we onze Ďplanningí niet helemaal hadden uitgevoerd, was het voor een ieder een heel bijzondere avond! De band in de groep wordt juist op zoín avond weer eens bevestigd, op zoín avond als dit voelen we ons niet alleen heel erg met elkaar verbonden, maar ook met het Universum. En dat is denk ik toch waar het uiteindelijk om gaat. Zolang we ons kunnen verbinden met het Universum, kunnen we optimaal gebruik maken van wat het Universum ons aanreikt.

Als je deze viering gaat doen, maak er dan iets moois van, want de reiniging die deze maan als thema heeft is zeer belangrijk om ruimte te scheppen voor de nieuwe cyclus.

 

Ik wens je  veel liefde, kracht en zuiverheid.

 

Liefs Tara.

 

 

 

* TOP