AANVANG

 

De Maan van de Dood heeft als thema bescherming en ondersteuning. Deze bescherming en ondersteuning geldt voor alles wat we gepland hebben om te zaaien dit jaar. Alles is nog teer en kwetsbaar en kan door het minste of geringste omver gewalst worden. We zullen niet alleen goed moeten opletten of ons zaaigoed kans heeft om te volgroeien, maar ook waakzaam zijn dat we prioriteiten stellen voor wat nu echt belangrijk is en wat ondersteuning en bescherming nodig heeft. Ook moeten we onszelf beschermen en ondersteunen tegen het in strijd gaan met de nieuwe energieŽn die nu naar de aarde komen.

Deze nieuwe energieŽn zullen ons sneller bewust laten worden, maar er zullen ook dingen gebeuren die we niet meer helemaal kunnen begrijpen. Ook dan is het van belang dat we mee gaan in de stroom van het Universum en dat we er op letten dat we niet tegen deze stroom gaan vechten. De boom die bij deze maan hoort is de Els.

 

 

WAT HEB JE NODIG OM DEZE VIERING TE DOEN

 

Wat elzentakken

Lentebloemen

Symbolen voor de items die je gezaaid hebt

Blauw lapje

Schaaltje

Ketel voor het vuur

Tekst

Kaarsen, rood

Medicijnwiel

Koekjes met chocolade en noten

Appelcider

 

 

 

         

We zijn deze viering begonnen met een gezamenlijk maal, zoals gebruikelijk. We hebben gezellig zitten eten en het over van alles en nog wat gehad. Voor we er erg in hadden was het al weer laat, ook dat was niets nieuws. We hadden het plan om vanavond een mooie buiten viering te gaan doen, met een groot vuur en het medicijnwiel. Maar zoals wel vaker in dit landje kwam daar niets van terecht doordat het pijpenstelen regende. Dus toch maar de viering naar binnen geplaatst. Wel hebben we de Moeder Aarde steen uit het medicijnwiel naar binnen gehaald om die in het midden van de cirkel te leggen, deze was namelijk onderdeel van ons ritueel.

We hebben nog Godinnenkaarten getrokken voor we begonnen aan het ritueel en daar nog even over gekletst. We hadden erg de behoefte om te dansen en hebben dat dus ook een hele tijd gedaan, totdat we het allemaal erg warm hadden en moe waren. Nog even wat gedronken en toen alles klaar gaan maken voor ons ritueel.

 

 

HET RITUEEL

 

De cirkel gemaakt, de Moeder Aarde steen in het midden, de kaarsen in het midden gezet, het bakje met onze hartjes van klei, die onze items symboliseren, het blauwe lapje, de appelcider, de koekjes en de tekst. Daarna hebben we de cirkel geopend en de elementen en Moeder Godin, Vader God en alle energieŽn uitgenodigd om in onze cirkel te komen.

We hadden een nieuwe chant om te zingen en hebben die meerdere malen gezongen, eerst met zijn allen tegelijkertijd en daarna in canon. Best heftig hoor, je voelde de energie al stijgen. De nieuwe chant is een afgeleide van die we al altijd zongen, ďWe all come from the GoddessĒ.

Hieronder zal ik hem neerzetten.

 

 

ďWe all come from the Goddess

And to Her we shall return,

Like a drop of rain

Flowing to the ocean.

 

Hoof and Horn, Hoof and Horn,

All that dies shall be reborn.

Corn and Grain, Corn and Grain,

All that falls shall rise again.

 

Sage and Crone, Sage and Crone,

Wisdom;s gift shall be out own.

Crone and Sage, Crone and Sage,

Wisdom is the gift of age.

 

We all come from hte Goddess,

And to her we shall return.

Like a drop of rain, flowing to the ocean.

 

Hoof and Horn, Hoof and Horn,

All that dies shall be reborn.

Fire and rain, Fire and rain,

All that dies shall live again.

 

Air and earth, Air and earth,

All that dies shall have new birth.

Corn and Grain, Corn and Grain,

All that falls shall rise againĒ.

 

 

 

Daarna hebben we de volgende tekst gesproken:

 

 

"Vanavond zijn we hier weer met zijn allen bij elkaar om de Maan van de Dood te vieren.

Deze maan heeft als thema bescherming en ondersteuning.

Deze bescherming en ondersteuning is van belang voor alles wat we aan plannen en ideeŽn in ons hoofd hebben voor de aankomende cyclus.

Sommige plannen vergen misschien erg veel energie en strijd om ze tot uitvoer te brengen, en hebben dan op dit moment al onze steun en bescherming nodig om Łberhaupt te kunnen ontwikkelen. Vanuit de nieuwe energieŽn die ons vanuit de kosmos bereiken krijgen we te maken met vreemde situaties waarvan we niet zo goed meer weten wat we er mee aan moeten. We moeten beseffen dat wat voor plannen we ook maken voor de komende tijd, de energie ons altijd een stapje voor is, waardoor we zeker op dit moment een volledige overgave en vertrouwen moeten hebben in alles wat ons aangereikt wordt vanuit de kosmos.

Dat sommige plannen heel kwetsbaar zijn is logisch; onze intenties zijn goed, maar soms kunnen we nog niet helemaal bevatten wat die plannen nou eigenlijk gaan bewerkstelligen. En misschien is dat maar goed ook, we zouden anders misschien geneigd zijn, ze niet te maken uit angst voor wat ons te wachten staat. Ook moeten we beseffen, dat op dit moment de energieŽn het van ons overnemen en dat we ons niet moeten verzetten tegen datgene wat ons aangereikt wordt. De bescherming en ondersteuning waar het bij deze maan om gaat is niet alleen het beschermen en ondersteunen van  onze plannen maar meer een bescherming en ondersteuning van het Zelf in ons.

Het Zelf zal op dit moment in de tijd soms in opstand komen tegen alles wat er om ons heen gebeurd, omdat er zoveel gebeurd wat we niet meer kunnen verklaren. Aangezien we altijd gewend zijn geweest verklaringen te zoeken en vinden voor dingen die ons overkwamen, zou dat op dit moment verwarring kunnen scheppen. De bescherming en steun die we op dit moment nodig hebben is puur om onszelf te beschermen tegen het in strijd gaan met de energieŽn die ons omringen. Zolang we zonder strijd deze energieŽn toe laten zullen we onze plannen en ideeŽn die we voor de komende cyclus hebben gemaakt volop kunnen uitvoeren en ervaren. We zullen dan ons doel kunnen bereiken dat we voor deze cyclus hebben gemaakt. Alleen met behulp van de kracht,liefde en steun van alles en iedereen om ons heen kunnen we onszelf beschermen tegen het strijden en steunen in het accepteren van de nieuwe manier van voelen en ervaren .

En kunnen we vanuit zuiverheid de energieŽn ondergaan die ons zullen leiden naar ons doel. Wij vragen vanavond aan Moeder Godin, Vader God, alle Hoge Meesters van het Licht, al onze gidsen, de elementen, de natuurwezens en de energieŽn om kracht, steun, bescherming, vertrouwen, liefde en zuiverheid.

Zodat we ten volle kunnen werken aan dat waarvoor we naar deze aarde zijn gekomen.

Wij danken een ieder die ons hiermee tot op de dag van vandaag al zoveel geholpen hebben en danken voor het feit dat we deze viering weer met zijn allen mogen vieren. 

 

Blessed Be.Ē

 

 

Na deze tekst hebben we met zijn allen nog even in de energie gestaan. Een aantal van ons hadden het wat benauwd en werden wat misselijk. De energie was erg heftig, zelfs voor ons, terwijl we toch al aardig wat gewend zijn. We werden een beetje duizelig en hebben onszelf heel goed moeten aarden om verder te kunnen gaan.

Hierna hebben we het bakje gepakt met onze drie hartjes erin die symbool staan voor onze items, nl: respect, vrijheid en liefde. We hebben het blauwe lapje gepakt en daar de drie hartjes ingelegd en dicht gevouwen als zijnde bescherming en ondersteuning van deze drie dingen die we gezaaid hebben. Erbij gezegd: ďhiermee ondersteunen en beschermen we ons zaaigoed en daarmee ook ons doel voor de komende cyclusĒ. Het bakje op de Moeder Aarde steen gezet en onze handen erop gelegd.

De energie was enorm  en we  hebben nog wat gezongen. Daarna appelcider gedronken en koekjes gegeten en geklonken op Moeder Godin.

We hebben de cirkel afgebroken, maar de energie wilde niet weg! Dit hadden we nog niet eerder meegemaakt, dus waren we wel een beetje verbaasd toen we dit zo voelden. We wisten dat er nog iets gedaan moest worden, en hebben nog wat muziek gedraaid. Maar ook toen werd het niet minder  en we gingen in overleg wat nu te doen. We hebben een soort ritueeltje gedaan waarin we onze dank hebben geuit voor het feit dat we deze energie zo sterk hadden mogen voelen en dat we er ons bewust van waren dat we met hele krachtige en sterke energieŽn werken tijdens onze maanvieringen.

Het was een soort bewustwording dat we dus inderdaad niet alles zelf onder controle hebben. Al sluit je de cirkel, als de energie je nog iets te vertellen heeft, heb je eigenlijk niets meer in te brengen en moet je je controle opgeven. Hier werden we weer even op geattendeerd We hadden allemaal een erge druk op onze schouders, net alsof er lood op lag, hiermee gaf de energie aan dat al hadden we vrijheid gezaaid, er nog een hoop ballast op onze schouders drukten. We hebben dit even moeten voelen om ons bewust te laten zijn van wat er nog weg moet, vrijheid, dat we respect moeten hebben voor de energie, en dat we constant liefde moeten blijven voelen, ook al waren we even een beetje in de war toen de energie niet weg wilde en we allemaal een beetje beroerd waren. Na dit ritueeltje voelden we de energie wegtrekken en wisten we dat het goed was.

Zo zie je maar, al doe je de maanvieringen al jaren, toch moet je je bewust blijven waar je mee aan het werk bent. Nou een zeer enerverende maanviering dus, maar wel weer heel bijzonder! En we waren allemaal zeer onder de indruk van de krachten waar we mee werken.

 

 

Na de viering hebben we nog een lange tijd na zitten kletsen over dit ritueel en wat het ons had gebracht. We hebben nog hartenwens kaartjes getrokken en daar een tijdje over gepraat. Het was ondertussen al erg laat geworden en moe maar voldaan hebben we de avond afgesloten. Over twee weken vieren we het Beltane feest en daar gaan we dus vanaf nu mee aan de slag.

 

Ik hoop dat als je deze viering doet, je een mooie, beschermende, ondersteunende energie mag ervaren, zodat je je bewust kunt worden van het feit dat het Universum er altijd is om ons te beschermen en te steunen in alles wat we doen vanuit een zuivere intentie.

 

Liefs Tara.