AANVANG

 

Vanavond hebben we Beltane gevierd, het vruchtbaarheidsfeest. Deze keer apart zonder een volle maan erbij, omdat de volle maan en Beltane te ver uit elkaar lagen.

We hebben allemaal iets te eten gemaakt wat symbool staat voor het Beltane feest..Waar onder; lamsschotel, groene salade, gebakken aardappelen, appeltaart voor bij de koffie, bowl van rode vruchten  en Beltane koekjes voor in de cirkel.

We hadden besloten om deze keer geen meipaal te maken, daar was in de groep geen behoefte aan. Wel hebben we een immense stok, van bijna 3 meter versierd met dingen en symbolen die voor ons belangrijk zijn in het moment van Nu.

Ook dingen die symbool staan voor onze items die we gezaaid hebben, zoals, vrijheid, respect en liefde.

Wat rode en witte linten voor het Beltane feest en nog wat persoonlijke items. We hebben onze initialen in de stok gekerfd en hebben besloten dat we deze stok/staf alle maanvieringen en jaarfeesten die we doen meenemen in de cirkel.

De energieën waar we op dit moment mee werken zijn van dusdanige aard dat het erg lastig is, zelfs voor ons, om goed te aarden en niet naar te worden als we in de cirkel staan.

Deze staf gaat ons helpen om een goede aarding te maken en zal ons een soort steun geven als we met deze hoge en krachtige energieën aan het werk zijn.

Na de nodige kletspraat en een heerlijk diner zijn we begonnen met de staf te versieren. We hebben hem eerst ingesmeerd met etherische olie die we speciaal hadden uitgezocht en die paste bij ons zaaigoed. We hebben als basis amandelolie gebruikt met daarin, mirre voor vrijheid, roos voor liefde en petit grain en ceder voor respect. Toen alles goed gemengd was hebben we de staf op de eettafel gelegd en zijn we hem met zijn allen gaan insmeren met het olie mengsel.

Hierna heeft iedereen meegedaan om de staf te versieren met de spulletjes die we hadden verzameld.

We hebben afgesproken dat we elke viering een item dat van toepassing is op die specifieke viering aan de staf hangen, zodat aan het eind van het jaar de staf vol hangt met alles wat te maken heeft met al onze vieringen van de hele cyclus.

Na het versieren van de staf hebben we nog een kaart getrokken , een Avalon kaart voor de hele groep. Deze kaart had te maken met vernieuwing, en we hadden ook allemaal het gevoel dat er nieuwe dingen aankomen en dat we aan het begin staan van nieuwe ontwikkelingen wat betreft het vieren van de maanvieringen en jaarfeesten. Best spannend allemaal, want nieuwe ontwikkelingen  betekenen altijd goed invoelen en er tegen aan moeten. Niet erg natuurlijk, want zonder nieuwe ontwikkelingen is er geen groei. Het is meer het onbekende waar sommige een beetje huiverig voor zijn.

Maar ja, wat moet dat moet zeg ik altijd maar.

 

 

 

 

 

HET RITUEEL

  

Het was de hele avond droog geweest, maar toen we dan uiteindelijk om half 2 s’nachts naar buiten gingen voor ons ritueel regende het.

Maar we wilden perse een vuur maken, omdat we het gevoel hadden dat dat op dit moment erg belangrijk was. En… het hoort toch wel echt bij Beltane, zo’n vuur.

We hebben met veel moeite het vuur aangekregen en hebben de staf in de cirkel gelegd.

 Hij paste er niet eens helemaal in en stak een stuk buiten de cirkel uit, maar ja dat vonden we geen probleem. We hebben de cirkel gemaakt en de elementen en de energieën aangeroepen en ‘We all come from the Goddess’gezongen.

Daarna hebben we de volgende tekst gezegd:

 

 

Vanavond zijn we hier weer bij elkaar om het vruchtbaarheidsfeest van Beltane te vieren.

Deze vruchtbaarheid waarin we ons mogen wentelen heeft alles te maken met de cyclus van de natuur.

De natuur is op dit moment bezig om alles wat gezaaid is te laten ontkiemen en te laten groeien.

Wij als mensen zijn daar gedeeltelijk afhankelijk van, daar wij mee gaan in deze natuur cyclus.

Waar het vanavond specifiek omgaat is de kern van onze eigen vruchtbaarheid naar boven te laten komen. We zijn op dit moment erg belast met de energieën die zich op de aarde  manifesteren.

Deze belasting zorgt ervoor dat we erg moeten knokken om bij onszelf te blijven, we worden overmand door deze heftige en krachtige stroom vanuit de kosmos.

Onze eigen vruchtbaarheid staat op dit moment een beetje in het geding, daar we onszelf niet helemaal goed kunnen aarden.

Als we niet zorgen dat we om kunnen gaan met de nieuwe aarde en alles wat daarmee te maken heeft, zullen we onze eigen plannen en ideeën niet tot een vruchtbaar geheel kunnen laten worden.

De vruchtbaarheid zoals we die al eeuwen kennen is in het moment van Nu een totaal andere.

We zullen opnieuw kennis moeten maken met deze nieuwe vorm van vruchtbaarheid.

Een vruchtbaarheid die er op gebaseerd is dat we onze eigen werkelijkheid vanuit het verleden los laten en een nieuwe werkelijkheid gaan ervaren, waardoor we tot een bewustzijn gaan komen dat de vruchtbaarheid die ons aangereikt wordt een totaal andere is dan voorheen.

Het zaaien, ontkiemen, groeien en oogsten zoals we dat kennen zal vanaf nu op een andere manier gaan plaatsvinden.

We zaaien, iets ontkiemt en vanaf daar is het onmiddellijk ondergaan van de oogst van essentieel belang. Het wachten op de natuurlijke cyclus is niet meer iets wat past in de nieuwe werkelijkheid. De oogst zal eigenlijk al plaatsvinden voordat we überhaupt gezaaid hebben.

Onze gedachten aan het zaaigoed zal het zaaien al laten gebeuren en terwijl wij in afwachting zijn van de oogst, zal de oogst ons al aangereikt worden, alleen zullen we dat niet als zodanig herkennen op dit moment.

De vruchtbaarheid die we op dit moment nodig hebben is de mogelijkheid om bij onszelf datgene naar boven te halen waardoor we de oogst herkennen zodra die zich aandient.

Natuurlijk zullen we als mens altijd verbonden blijven met de cyclus van de natuur, maar vanaf nu zal ook dat een andere werkelijkheid creëren  in onze ziel.

We gaan ervaren dat we onze eigen werkelijkheid gaan opbouwen vanuit de vruchtbaarheid die onze ziel in zich heeft.

We zullen niet totaal afhankelijk meer zijn van de momenten in de natuur waarin er gezaaid en geoogst kan en mag worden. We zullen oogsten wanneer onze ziel aangeeft dat er geoogst mag en kan worden.

We vragen vanavond aan Moeder Godin, Vader God, alle Hoge Meesters van het Licht, alle natuurwezens, de elementen, onze gidsen en alle energieën die ons hier omringen of we kracht en inzicht mogen krijgen hoe we onze eigen vruchtbaarheid kunnen en mogen ontwikkelen, zodat we de vruchtbaarheid van onze ziel ten volle kunnen benutten voor ons levenspad.

We vragen om inspiratie, wijsheid, oerkennis, creativiteit en draagvermogen om deze taak goed uit te kunnen voeren.

We zullen een voorbeeld moeten zin voor de mensen om ons heen, zodat we iedereen een stukje herkenning kunnen geven van hun eigen vruchtbaarheid.

We zullen de mensen om ons heen een stukje werkelijkheid aan moeten reiken, zodat iedereen daar op zijn eigen manier mee aan de slag kan.

We hopen dat onze kracht voldoende zal zijn om datgene uit te stralen waarmee we een ieder kunnen bereiken .

Wij danken een ieder die hier vanavond bij ons aanwezig wilde zijn en geven onze blessing aan de aarde en diens vruchtbaarheid.

 

Blessed Be.

 

 

 

Na deze tekst hebben we even met zijn allen in de energie gestaan en voelden we hoe heftig die weer was. We hebben het nummer ‘We are free’van Enya gedraaid.

Hierna hebben we de staf in het rond laten gaan, zodat we allemaal onze energie aan de staf konden verbinden. Hierna hebben we de staf met zijn allen vastgehouden en gevraagd of deze staf mogen gebruiken voor steun en als krachtsymbool, dat we onze aarding mogen krijgen van deze staf en dat hij ons mag begeleiden in alle vieringen en feesten. We hebben de staf gewijd als het ware.

Na deze wijding de volgende tekst gesproken;

 

 

“Ik ben de oude Aarde
Ik ben al miljoenen Jaren hier
De diepe, diepe vrede die je nu voelt
Is de vrede van de oude Aarde
Het is niet nodig te haasten of te jagen
Ga langzaam en neem mijn vredesgave
Ik ken jou goed, jij bent ook erg oud
Elke uit een ster geboren cel in je lichaam
is al hier sinds het begin der tijden.
Je bent oneindig en eeuwig
Fijnestoffelijk en Grofstoffelijk
Elke levenspanne in welke je dit oude land hebt bewandeld
Behoud ik in mijn herinnering
Ik ken je goed
Toen jij kwam heette ik je welkom
Geliefde Vriend
Ik herinner je dromen en je verlangens
Niets ging ooit verloren
Ik hou je vast en voedt je.
Je kent mij goed
Ik ben de oude Aarde
Laat me je toezingen over de dagen van vrede
Millennia lang toen enkel de wind blies
Geliefde kinderen
Het is niet nodig te haasten
Ervaar mijn vrede
Het is de vrede van de Oude Aarde.


En terwijl ik naar jullie kijk uit sterren geborenen
Komen en gaan
Zie ik en voel ik hoe je stroomt met het leven
En ik weet wanneer ik me vredig voel met jullie …
Dat is wanneer jullie de levensrivier van God eren
Wanneer je de spiralen begrijpt
Die stroom van de Grote Hemelse Moeder
Dan leef je met eer en respect
Je eert de Ouden en de Wijzen
Menselijk of dierlijk of plant of steen
Je weet je plaats in het Universum
En je weet dat je geeft en ontvangt in gelijke maten
Je begrijpt de stroom der dagen en de spiraal des tijds
En je eert degenen van talloze dagen
En je ondersteunt en begeleidt de jongeren
En je eert de veranderingen en verschuivingen in je leven
Deze ondersteunend in anderen
En als je mij en al mijn kinderen eert
Als je jezelf eert
Maar wanneer je dit vergeet en je door het leven haast
In activiteitspaniek
Dan kunnen wij elkaar niet ontmoeten
En kan ik je mijn perfecte vredesgaven niet geven.
Langzaamaan, menselijke kinderen
En luister naar het oude lied van perfecte vrede.
De Oude Aarde is Mannelijk:
stof is hard en onbuigzaam …
Het Galactische Centrum is Vrouwelijk:
Energie is licht en bewegelijk …
Tijdens hun paringsritueel
Aarde wordt omhelst en omarmd
door de Galactische Godin
De golven van hun passie en extase
Zijn de golven van licht en energie
Die je nu voelt …
Je kan hun passie delen
Wanneer je een eigen passionele verbintenis vindt
van Hemel en Aarde …
Houdt je voeten op de grond geliefden
Maar reik naar de sterren …
Wees zoals de Grote Bomen …
Geworteld in de Aarde maar reikend naar het Licht … “

 

 

 

 

  

Een hele mooie tekst vonden wij, die zeer van toepassing was met datgene waar het bij ons die avond om ging. De manier van aarding die we de afgelopen jaren gebruikt hebben en die altijd goed werkte, werkt in deze nieuwe energieën niet meer hebben we gemerkt, en de ‘nieuwe aarde’waarmee we op dit moment allemaal te maken hebben, verlangt een andere gronding dan die we gewend zijn.

Dus werk aan de winkel.

Opnieuw invoelen en je opnieuw afstemmen op de energieën waar we op dit moment mee te maken hebben. Je kunt het zien als een soort nieuw tijdperk wat ingaat. 

We hebben nog wat gezongen, ondertussen kletsnat van de regen en bevroren handen en voeten van de kou.

Maar… wonder boven wonder, het vuur deed het ondanks de fikse regen uitstekend.

Daar Aphrodite de Godin van de Liefde bij het Beltane feest hoort, hebben we aan Ode gedaan aan deze Godin.

 

 

 

 

 

 

ODE TO APHORDITE

 

 

Immortal Aphrodite - throned in splendor
enchantress and daughter of Zeus
Lady I beg you - don't crush down my spirits
with pains and torments

but come here, if ever at another time
you heard my distant pleadings
you left your father's golden house and yoked
to your shining car

beautiful wing-whirring swans
who brought you swiftly from heaven
down through the sky's bright ether
to the dark earth

suddenly you stood before me with a smile
on your deathless face - you asked me why
I had called you and what would ease the pain
of my frantic mind

"Who should Persuasion summon here
to soothe the sting of your passion this time?
Sappho who is abusing you? - who is
treating you cruelly?

now she runs away but she'll soon pursue you
she now rejects your gifts but soon she'll give them
she now doesn't love you but soon her heart will burn
though unwillingly"

come to me once more and lessen my torment
take the bitter care from my mind and give me
all I long for - Godess in all my battles
fight as my ally

 

 

 

Na de Ode voelden we heel duidelijk een ander soort energie de cirkel in komen, een zachtere, vrediger en liefdevolle energie die ons als het ware omarmde.

Nog wat gezongen en een muziekje gedraaid en toen de cirkel afgesloten. Alle energieën, Moeder godin , Vader god, de elementen, onze gidsen en Aphrodite in het bijzonder bedankt dat ze bij ons in de cirkel aanwezig wilden zijn.

Op dat moment hadden we het zo koud en waren we zo nat dat we hebben besloten om binnen de koekjes te eten en de bowl te drinken en te toasten op Moeder Godin.

Tijdens het nuttigen van al dit lekkers hebben we een ‘Daughter of the Moon’ kaart getrokken. Daar nog een tijdje over zitten praten, tot we tot onze schrik zagen dat het al half 6 was. Vogeltjes gingen al fluiten.

Alles een beetje aan kant gemaakt en allemaal richting ons bed.

Het was weer een hele bijzonder, mooie, krachtige en vernieuwende avond, met mooie energieën die ons omringden.

 

Ik wens jullie een mooi, krachtig, vrij, vruchtbaar en vernieuwend Beltane feest toe.

Laat de vruchtbaarheid van de kosmos jullie kant opkomen en doe er datgene mee wat goed is voor jouw eigen pad.

 

Liefs Tara x

 

 

De recepten van de Beltane koekjes en de lamschotel kun je vinden bij Jaarfeesten- Beltane.

 

 

 

 

 

* TOP