HET OPBOUWEN VAN EEN CIRKEL

 

Je kunt een cirkel op verschillende manieren opbouwen. Het ligt een beetje aan wat voor ritueel of viering je gaat doen, wat je gebruikt om de cirkel op te bouwen. Allereerst begin je met te bepalen waar de windrichtingen zijn. Gebruik hiervoor een kompas als je het niet zeker weet.

 

- Bij het Westen , element water, zet je een bakje water neer.

       

 

 

        - Bij het Noorden, element aarde, leg je een steen neer.

 

 

- Bij het Oosten, element lucht, zet je wierook neer.

 

 

- Bij het Zuiden, element vuur, zet je een kaars neer.

 

 

 

Hier omheen  maak je een cirkel. Deze cirkel kan bestaan uit bloemen, planten, kruiden, stenen( medicijnwiel) etc. De bloemen, planten of kruiden die je gebruikt hangen af van de maanviering die je gaat doen,of het ritueel wat je gaat doen. Elke maan heeft namelijk een ander thema en bij elke maan hoort ook een boom. Aan de hand daarvan maak je je cirkel. Zorg wel dat de cirkel echt rond is, dat is beter voor de energie.

In het midden van de cirkel maak je een klein altaartje. Dit altaartje kan een aantal dingen bevatten:

- Dingen die je nodig hebt voor je ritueel

- Een ketel met vuur

- Een godinnen beeldje

- Nog wat bloemen of andere onderdelen die bij deze specifieke maan horen

- Iets waarvan je zelf vind dat het in de cirkel moet staan voor dit ritueel.

 

HET RITUEEL

 

Als de cirkel helemaal naar je zin is ga je met je ritueel beginnen. Je steekt de kaarsen , de wierook  en als je dat wilt het vuur aan. Als je het alleen doet zorg je dat je goed geaard bent voordat je begint. Zorg dat je voeten goed op de grond staan en dat je je goed verbonden voelt met de aarde. Als je het met een aantal anderen doet, ga je in een cirkel staan, binnen de cirkel die je gemaakt hebt en houd elkaar’s handen vast. Je spreekt van te voren af wie het woord gaat doen om de cirkel te openen. 

 

Je begint met het uitnodigen van de elementen. Je begint altijd in het oosten.

Als je dit gedaan hebt kun je als je wilt, Moeder Godin en Vader God uitnodigen om in je cirkel aanwezig te zijn. Dit is echter niet noodzakelijk, doe dit alleen als je je daar goed bij voelt. Hoe vaker je een cirkel hebt gemaakt, hoe vertrouwder het voor je zal worden en hoe meer je in je cirkel kunt uitnodigen, zoals natuurwezens, andere Goden en Godinnen enz. Weet wel dat hoe meer je uitnodigt hoe meer energie er in de cirkel zal zijn, en daar moet je wel mee om kunnen gaan. Dit kan namelijk best heftig zijn, onderschat het niet.

 

Vanaf dat moment kun je beginnen met je ritueel. Als je klaar bent met je ritueel moet je de cirkel altijd weer afsluiten. Ook daar is een speciale manier voor.

 

 

HET SLUITEN VAN EEN CIRKEL 

 

TOT SLOT

 

Zoals je hebt opgemerkt open je de cirkel vanuit het oosten rechtsom en sluit je de cirkel vanuit het oosten linksom. Dit is 1 manier om een cirkel te maken voor een ritueel. Er zullen er vast nog veel meer zijn, maar deze manier voelt voor mij persoonlijk erg goed en is ook voor iedereen te doen. Besef wel dat als je een cirkel gaat maken en een ritueel gaat doen, dat je er altijd met zuivere en positieve intentie mee bezig moet zijn. Wees je bewust dat je met krachtige energie aan het werk bent!!

 

Ik wens je veel mooie vieringen en rituelen toe! Liefs Tara.

 

 

* TOP