UITLEG MEDITATIE

 

Er zijn een heleboel manieren om te mediteren.

Iedereen heeft een eigen manier om te mediteren, een manier waar jij je prettig bij voelt. Er zijn verschillende soorten meditaties. Je hebt de geleide visualisaties.

Dit is een manier van mediteren waarin je door te luisteren naar een gesproken tekst in een bepaalde gemoedstoestand komt. Je luistert dan naar de tekst die gesproken wordt en probeert je dat voor de geest te halen, voor je te zien.

Deze geleide visualisatie werkt het beste als je probeert om ook daadwerkelijk de tekst goed te volgen en je niet af te vragen of dat in werkelijkheid wel allemaal zou kunnen.

 

Je hebt ook creatieve visualisaties. Bij deze meditatie is er niemand die je een tekst voorleest, maar zorg je dat je door je te ontspannen en op je ademhaling te letten in een bepaalde toestand komt waarin er allerlei beelden omhoog gaan komen. Bij dit soort meditaties is het handig als je die altijd op dezelfde manier begint, met ontspannen, en ook weer op dezelfde manier eindigt. Je kunt bijvoorbeeld altijd beginnen met door een poort te lopen en van daaruit laat je komen wat er moet komen. Je sluit de meditatie dan ook elke keer af, door weer terug door de poort te gaan. Omdat je bij deze meditaties niet begeleid wordt door een tekst die opgelezen wordt, kun je je gids of je krachtdier vragen je te begeleiden op zon creatieve visualisatie. Misschien voelt dat veiliger.

 

Ik heb op deze site een aantal zelf gemaakte meditaties gezet. Als je ze wilt doen, moet je ze eerst goed doorlezen en een beetje uit je hoofd leren, of je spreekt ze in op een bandje en speelt dat af. Je kunt niet lezen en mediteren tegelijkertijd, dat werkt gewoon niet goed.

 

Ik hoop dat je veel plezier beleeft aan deze meditaties.

Mocht je nog vragen hebben over de meditaties of over het mediteren zelf, stuur me dan een mailtje.

Tara@thespiritofthegoddessis.nl

 

Liefs Tara.

.

 

 

* TOP