MEIBOOM MEDITATIE

 

Vraag of je een meiboom mag zien die rechtop en stevig voor je staat in het midden van de kamer of op een plek waar je graag in gedachten bent. Aan de top hangen linten in de kleuren van de regenboog. Elk lint kan gebruikt worden als een telefoonlijn naar het Hogere Zelf dat op de top van de meiboom verschijnt of gevisualiseerd wordt in een vorm die bij jou past.

 

Vraag welke kleur lint jij nodig hebt of kies een kleur die je aanspreekt en controleer of het lint stevig vast zit aan de meiboom. Als het loslaat of afbreekt kies je een andere, die wel stevig is. Het lint kun je gebruiken als een telefoonverbinding, via het lint heb je contact met je Hogere Zelf.

 

Eenmaal in contact met je Hogere Zelf leg je je handen als kommetjes in je schoot met de palmen naar boven, klaar om te ontvangen van je Hogere Zelf wat je nodig hebt. Beloof je Hogere Zelf Volledige Overgave, vertrouwen en acceptatie, zodat je niet met je eigen gedachten, gevoelens of wil op de voorgrond treedt, zodat je de aanwijzingen van je Hogere Zelf kunt ontvangen en toelaten.

 

Vraag je Hogere Zelf ontspannende energie te sturen via het lint in je handen en adem die ontspannende energie in, terwijl je alle spanningen in je lichaam bij elke uitademing loslaat. Vraag vervolgens om helende energie die je inademt en adem alles uit wat je belemmert of ongemak bezorgt op fysiek, emotioneel of mentaal vlak. Vervolgens vraag je om zuiverende energie, die alle negatieve gedachten, gevoelens of herinneringen verwijdert terwijl je uitademt. Als laatste vraag je om versterkende energie, adem die in en bij elke uitademing laat je alle zwakheden los die je belemmeren in je leven.

 

 

 

Vraag je Hogere Zelf om onvoorwaardelijke, alles omvattende Liefde die alleen je Hogere Zelf je kan geven, omdat menselijke liefde vaak gelimiteerd of voorwaardelijk is. Adem deze onvoorwaardelijke liefde diep in terwijl je alles uitademt wat je belemmert in het ontvangen van deze liefde ,zoals schuld of gevoelens van niet goed genoeg zijn en al het andere dat je weerhoudt van het accepteren van deze liefde. Als deze liefde in je begint te stromen, open dan je hart om het daar ook te ontvangen. Besef dat deze liefde volledig veilig is, ze zal je nooit pijn doen of afwijzen en zal je diepste behoeftes kunnen bevredigen. Om je hart gemakkelijker te kunnen openen stel je je voor dat er een bloem is in je hart, die zich opent voor het ontvangen van de onvoorwaardelijke liefde, net zoals een bloem zich opent voor het zonlicht. Stel je voor dat die liefde alle  lege plekken in je hart en je lichaam opvult. Om deze onvoorwaardelijke liefde levend te houden moet ze kunnen blijven stromen, deze liefde moet gedeeld worden.

Nodig daarom in gedachten iedereen uit die in je gedachten opkomt en deel die liefde met hun. Juist mensen die moeilijk of negatief zijn of waar je problemen mee hebt hebben deze onvoorwaardelijke liefde extra hard nodig. Nodig ook hen uit en deel de liefde van je Hogere Zelf met hun. Je zult merken dat deze liefdesoefening de moeilijkste relaties zal verbeteren als je regelmatig oefent.

Je kunt nog een stap verder gaan en deze onvoorwaardelijke liefde sturen naar je huis en je straat , en nog een stapje verder naar je stad, je regio of het hele land.

Natuurlijk kun je ook een specifieke plek uitzoeken waarvan jij weet dat er extra liefde nodig is, zoals ziekenhuizen, gevangenissen of een oorlogsgebied.

Er zijn genoeg plaatsen te bedenken en zo help je mee een positieve wereld te creŽeren. Er gebeuren regelmatig kleine wondertjes door deze oefening vaak te herhalen.

 

Ik wens je veel plezier met deze meiboom meditatie.

 

Liefs Tara.

 

 

* TOP