MEDITATIE OM JE GIDS TE ONTMOETEN

 

Ga rustig zitten of liggen, wat je het prettigst vindt, en sluit je ogen. Ontspan al je spieren en laat al je gedachten los. Adem een paar keer in en uit en voel je ademhaling rustig worden. Iedere gedachte die bij je binnenkomt, laat je vanzelf weer los.

 

Stel je nu voor, dat je aan de rand van een bos bent. Het is een mooie, zonnige dag.

Je ligt lekker in het gras te dromen. De zon schijnt en je hoort in het bos de vogels zingen. Het gras voelt nog vochtig aan van de dauw. In de verte, in een weiland, zie je een boer die het gras maait. Vaag ruik je de geur van het pas gemaaide gras.

Je lichaam vult zich met energie van de warmte van de zon en je kijkt naar het mooie bos. Wanneer je wat dieper het bos in kijkt, zie je dat het daar steeds donkerder wordt. Het zonlicht dringt daar amper door de bomen. Stel je voor dat het een soort sprookjesbos is. Het heeft een beetje de mystieke sfeer , zoals in veel bossen. Blijf rustig kijken naar het bos.

 

 

Plotseling lijkt het alsof er vanuit de duisternis van het bos een gouden lichtschijnsel komt. Het licht wordt sterker en beweegt langzaam in jouw richting.

Het maakt je niet bang, maar heel rustig en kalm. Het is nu een grote bol van licht en in het schijnsel van dat licht zie je een gedaante staan. Het kan een man of een vrouw zijn, misschien zie je geen gezicht, maar ‘weet’je of het een man of vrouw is.

De gedaante komt dichterbij, nu kun je wel goed zien of het een man of een vrouw is en hoe die persoon eruit ziet. Kijk er maar goed naar.

Dit is dus jouw gids!

Je kan nu naar zijn of haar naam vragen. Je kunt ook als je dat wilt een wandeling met je gids maken. Je kent deze gids heel goed, hij of zij is tenslotte al jaren, soms levens bij je. Je kunt hem of haar om advies vragen of gewoon vragen die je wilt stellen. Na een tijdje, als je het gevoel hebt dat het voldoende is geweest, kun je afscheid nemen. Je neemt afscheid met de zekerheid dat je altijd aan je gids kunt vragen om te komen. Laat dan je gids weer in de gouden bol van energie verdwijnen. Zie hoe je gids langzaam weer terug gaat naar het bos en daarin verdwijnt, alsof hij of zij één wordt met het bos. Keer nu in gedachte terug naar het gras waarop je ligt en neem rustig afscheid van deze fijne plek. Adem een paar keer diep in en uit, beweeg je tenen, handen en de rest van je lichaam een beetje en open je ogen.

Je bent weer terug in het NU.

 

Veel plezier met deze gidsmeditatie.

Liefs Tara.

 

 

* TOP