DOLFIJN MEDITATIE 

 

Ga rustig liggen of zitten. Probeer je ademhaling rustig te krijgen en ontspan je lichaam. Voel dat alle spanningen uit je lichaam verdwijnen. Als je voelt dat je helemaal ontspannen bent ga je in gedachten naar het strand. Je loopt het strand op en loopt naar de rand van het water. Je kijkt uit over de mooie, blauwe zee en ziet de golven naar je toe komen rollen. Je voelt met je voeten aan het water en merkt dat het water lekker warm is. Als je de over zee tuurt, zie je opeens in de verte wat zwarte stipjes in het water. Ze lijken wel dichterbij te komen. En inderdaad komen ze steeds meer jou kant op. Je kunt nog niet onderscheiden wat de stipjes zijn, ze zijn nog te ver weg. Naarmate de stipjes dichterbij komen, zie je dat het dolfijnen zijn. Het is een grote school met dolfijnen die je tegemoet zwemmen. Je voelt je vrolijk worden bij het zien van deze vrolijke spelende dolfijnen. Ze zwemmen rond elkaar en springen over elkaar heen. ĒÚn van de dolfijnen komt steeds dichter naar de vloedlijn. Je vraagt je af of hij niet te dichtbij komt, het water is daar erg ondiep.

Hij begint geluiden te maken en springt vlak voor je uit het water en maakt allerlei buitelingen. Hij nodigt je als het ware uit om het water in te komen. Je twijfelt even, maar hij is zo uitnodigend dat je langzaam het water instapt. Als je bijna geen grond meer onder je voeten hebt, komt de dolfijn vlak bij je zwemmen. Je kunt hem zowat aanraken, maar durft dat niet zo goed. Je bent bang dat je hem daardoor wegjaagt. En je wilt hem eigenlijk bij je houden, want dit geeft je een heerlijk gevoel, zo vlak bij een dolfijn zwemmen. Maar hij komt zo dichtbij dat je niet eens je hand hoeft uit te steken om hem aan te raken, hij zwem langs je heen en je voelt zijn huid. Hij is heel zacht en je verbaasd je daarover. Op het moment dat je hem aanraakt gaat er een tinteling door je heen, je hele lijf tintelt. Het geeft een heerlijk gevoel.

 

 

 

De dolfijn zwemt om je heen en springt over je heen, steeds weer en weer. Het lijkt net of hij je iets wil vertellen en je vraagt je af wat dat zou kunnen zijn. Hij komt naast je zwemmen en duwt zijn snuit tegen je gezicht aan. In eerste instantie schrik je even, maar dan weet je dat hij je geen kwaad wil doen. Terwijl hij steeds weer zijn snuit tegen je aandrukt voel je dat er iets veranderd in je lichaam.  Je probeert te voelen wat het is, en merkt dat het net lijkt of er een soort ballast van je af glijdt. Of je lichter wordt. Het geeft het gevoel of je zo uit het water  omhoog zou kunnen zweven. Je hoort een soort stem die zegt, je mag al je ballast aan mij geven, ik neem het van je over en laat het op de golven verdwijnen.

 

Je kijkt de dolfijn aan en kijkt in zijn ogen, en je weet dat het zijn stem was die je dit vertelde. Je vind het een beetje raar, maar je vertrouwt volledig op deze dolfijn en geeft je over aan het gevoel van vrijheid. Dit dier heeft  je zorgen en problemen van je over genomen, en je bent hem daar heel dankbaar voor. Hij zwemt nog een paar keer om je heen en duikelt nog een aantal keren over je hoofd heen. Kijkt je nog een keer aan en zwemt langzaam weer verder de zee in. Je wilt hem eigenlijk nog een keer bedanken en je roept naar hem. Hij stopt even met zwemmen en kijkt je aan, je bedankt hem voor de lasten die hij van je over heeft genomen. Dan zwemt hij uit je gezichtsveld. Je zwemt terug naar het strand en loopt de zee uit. Je gaat zitten aan de vloedlijn en kijkt nog even uit over de zee. De dolfijnen zijn verdwenen. Je voelt dat er tranen over je wangen rollen. Je weet dat dit een heel bijzondere ervaring was die je zo lang mogelijk moet koesteren. Je voelt je zo dankbaar dat je dit hebt mogen meemaken. Als je een beetje bij gekomen bent van deze mooie ervaring, sta je op en loop je het strand af. Wetend dat je rugzak een stuk lichter is geworden omdat dit bijzondere dier een aantal zorgen en problemen van je heeft over genomen. Je voelt je een stuk lichter als je door de duinen loopt.

Adem een paar keer goed in en uit en beweeg je tenen en vingers een beetje.

Open je ogen en je bent weer terug in het NU.

 

Veel succes met deze dolfijn meditatie.

Liefs Tara.

 

* TOP