CHAKRA MEDITATIE

 

Hier volgt de meditatie:

Je zorgt eerst dat je lekker zit of ligt en dat je ontspannen bent.

Adem goed in door je neus en uit door je mond. Voel dat je lichaam zwaar wordt.

Vraag aan Moeder Aarde om je te gronden. Je kunt dit voelen doordat je het gevoel krijgt dat je iets naar beneden wordt getrokken.

 

Zie je chakra’s voor je als 7 bloemen in je lichaam.

Je gaat eerst naar je stuit chakra.

 

 

Zie deze chakra als een rode bloem die open gaat. Als je deze rode bloem goed voor je ziet, zie en voel je een wind die over deze bloem heen gaat.zie de blaadjes van deze bloem heen en weer gaan. Probeer het gevoel te krijgen dat de wind de bloem schoon blaast. Hierna voel en zie je de zon die boven de open rode bloem  staat. Voel de warmte en zie de zonnestralen op de open bloem staan. Hierna zie je dat de rode bloem onder een regenbui staat. Ervaar dat het water de bloem helemaal schoon maakt. Zie de druppels van de regen op de bloem blaadjes liggen. Hierna pak je de rode bloem en stop je die in een potje met aarde. Stamp de aarde goed aan met je hand. Zet het potje met de bloem terug in je stuit.

 

Ga vervolgens naar je buikchakra.

 

 

Zie deze als een oranje bloem die zich helemaal opent.

Zodra je dit voor je ziet, zie/voel je dat de wind de bloemblaadjes laat wapperen. Hierna de zon op de bloem, de warmte en de straling erop. Voel en zie de oranje bloem in het zonlicht. Vervolgens zie je de regen die de oranje bloem schoonspoelt.

En als laatste zet je ook deze bloem in een potje met aarde. Aarde goed aandrukken.

En potje met de bloem weer in je buik terug plaatsen.

 

Hierna ga je naar de volgende chakra; je zonnevlecht.

 

 

Stel je deze voor als een gele bloem die zich opent. Herhaal dezelfde stappen als met de andere bloemen. Eerst de wind, daarna de zon, de regen en als laatste zet je de gele bloem in een potje met aarde. Plaats het potje met de bloem terug in je zonnevlecht.

 

 

De volgende chakra is je hartchakra.

 

 

 

Stel je deze voor als een groene bloem die zich helemaal opent. Ook hiermee herhaal je de procedure. Eerst de wind, daarna de zon, de regen en plaats ook deze bloem in een potje met aarde. Plaats het potje met de bloem terug in je hart.

 

Je keelchakra is de volgende chakra.

 

 

 

Je stelt je deze voor als een blauwe bloem die zich opent. Ook hier voor dezelfde visualisaties van wind , zon, regen en het potje met aarde. Plaats het potje met de blauwe bloem terug in je keelchakra.

 

Je derde oog chakra, tussen je ogen, stel je je voor als een paarse bloem.

 

 

 

 

Laat de bloem zich openen. Laat ook bij deze paarse bloem de wind, zon en regen zijn taak doen. Het potje met de paarse bloem plaats je terug in je derde oog.

 

Als laatste is je kruinchakra aan de beurt.

 

 

Zie deze als een witte lotus bloem met honderden blaadjes. Laat de wind, zon en regen hier ook zijn werk op doen. Deze witte lotus zet je hierna ook in een potje met aarde en plaats hem terug in je kruinchakra.

Hierna laat je het witte licht van deze witte lotus langs en door je hele lichaam gaan. Zie het witte licht schijnen op alle bloemen die je al geplant hebt.

Eerst op de paarse, dan de blauwe, de groene, de gele, de oranje en als laatste de rode bloem. Als alle bloemen in het witte licht staan,voel je even wat dit met je doet. Hierna ga je langzaam wat handen en voeten bewegen.

Je opent je ogen.

Je bent weer terug in het NU!

Met  deze meditatie kun je de samenhang van de chakra’s met de eenwording van het kosmische licht versterken.

 

Ik wens je veel meditatie plezier.

Liefs Tara.

 

 

* TOP