handfasting

handfasting

handfasting

 

HANDFASTING AND RITUAL CEREMONIES

Een handfasting is een oud Keltische manier om in het huwelijk te treden. In het verleden was deze manier ook rechtsgeldig. De daadwerkelijke oorsprong is moeilijk te achterhalen, maar wat wel vast staat is dat deze vorm van handvasting vaak werd gebruikt voor verlovingen en proefhuwelijken in Ierland. Volgens de traditie duurt een handvasting “een jaar en een dag”.
Hierna kan het koppel kiezen om hun geloften voor een zelfde periode teverlengen, de gelofte te veranderen in “voor het leven”, de gelofte te veranderen in “voor in de eeuwigheid”, of hun wegen gaan uit elkaar. Tijdens een handvasting is er een uitwisseling van de geloften en soms van de ringen, en het binden van de handen. De handen worden op een bepaald moment tijdens het ritueel aan elkaar vastgebonden en na de geloften worden de handen weer los gemaakt.
Het vastbinden van de handen heeft als doel om het samenkomen van het paar te symboliseren.
Het losmaken van de handen symboliseert dat het paar samenblijft uit eigen vrije wil.
De geloften worden door het paar zelf persoonlijk gemaakt, dit kan een paar woorden zijn, een gedicht of een lange gelofte. In sommige landen zoals Schotland en Verenigde Staten is het mogelijk om wettelijk gehandvast te worden. In Nederland is dit nog niet mogelijk, dus zul je altijd nog naar de burgerlijke stand moeten om je rituele huwelijk wettig te maken.
Het is echter niet nodig om eerst voor de wet getrouwd te zijn om gehandvast te worden. Een handvasting is immers een kenbaar maken aan het Universum dat je samen een eenheid wilt vormen. Woon je samen en wil je niet voor de wet trouwen, maar wil je je wel op een bepaalde manier met elkaar verbinden, dan kun je met een speciaal voor jullie gemaakt ritueel jullie liefde voor elkaar bezegelen.

Misschien is het prettig als ik iets over mezelf vertel, zodat je een beetje weet wie ik ben en wat mijn drijfveren zijn. Mijn naam is Tara. Ik ben al sinds 1994 op heel veel manieren bezig op het spirituele vlak. Ik heb veel opleidingen gedaan en veel inwijdingen ondergaan, wat zich uiteindelijk heeft ontwikkeld tot dat wat ik nu allemaal mag doen. Ik geef verschillende soorten inwijdingen, opleidingen, healingen en leid jaarfeesten en maanvieringen. Mijn helderziende gaven en mediumschap geven mij de mogelijkheid om op verschillende manieren mensen te helpen om in hun kracht te gaan staan. Door mijn helende vermogens en mijn rechtstreekse lijn met ‘boven’, mag ik bijzondere healingen geven, rituelen doen en waardevolle informatie doorgeven, als dat van me verlangt wordt. Daarbij is het mij gegeven om teksten te maken die puur vanuit ‘boven’ aangereikt worden en die ik dan weer door mag geven aan iedereen om me heen. Ik werk veel met rituelen, vanuit veel verschillende authentieke achtergronden en stromingen. Wil je meer weten over mij of over wat ik verder allemaal doe, dan kun je ook kijken op 'iets over mijzelf'.

Het ritueel waarin ik jullie wil begeleiden is een ritueel waarin jullie voor een groot gedeelte zelf bepalen hoe het eruit gaat zien. Jullie maken zelf je geloften en maken zelf kenbaar wat je belangrijk vind. Je kunt me uitnodigen op een zelf gekozen locatie, waar je je ritueel wilt laten plaatsvinden. (zowel binnen- als buitenland). Je kunt natuurlijk zelf alle voorbereidingen doen, die aan een bepaald ritueel voorafgaan, maar ik kan je er ook bij helpen om dingen te regelen en te organiseren. De manier waarop ik het ritueel zal doen, is afhankelijk van wat mijn gidsen en helpers me aanreiken. Mijn rituelen doe ik vanuit een volledige overgave aan de Energie, vanuit een totale Eenheid met het Universum. Natuurlijk kun je een aantal items aangeven die jullie in het ritueel verwerkt willen hebben, daar zal ik natuurlijk rekening mee houden. Je kunt vanuit elk geloof, elke religie, een ritueel door mij laten leiden. Ik zal bij dit soort rituelen vaak worden bijgestaan door een zeer goede vriendin, die ook erg thuis is in het uitvoeren van zulke rituelen.

Als je een ritueel huwelijk wilt, stuur me dan een mailtje. We zullen dan eerst een kennismakingsgesprek hebben, want voor zo’n bijzondere gebeurtenis moet het voor beiden kanten helemaal goed voelen.

Buiten het handfasten kun je me ook mailen of bellen als je een ander soort ritueel wilt.
Bijvoorbeeld, EEN GEBOORTE RITUEEL, EEN NAAMS RITUEEL, EEN BEGRAFENIS RITUEEL, EEN RITUEEL VOOR IN DE PUBERTIJD, EEN OVERGANGSRITUEEL, ALS JE 12,5 OF 25 JAAR GETROUWD BENT, of voor welke reden dan ook.
Ik kan voor elke bijzondere en speciale gelegenheid een ritueel voor je leiden.

Tara's mailbox

handfasting

Top