AANVANG

 

Vandaag hadden we besloten om deze viering wederom op het strand te doen. Het weer was zo mooi, dat we deze kans natuurlijk aangrepen om de veiring buitenshuis te doen. De vorige viering op het strand was zo goed bevallen, terwijl het weer toen te wensen over liet, dat we geen moment twijfelden om naar het strand te gaan.

Rond 5 uur zijn we vertrokken naar het strand, bepakt en bezakt. WantÖ we nemen natuurlijk altijd weer veel te veel mee. Iedereen had weer wat te eten en drinken meegenomen, wat windschermen voor als het later op de avond zou gaan waaien, wierook, windlichten, doeken om op te zitten etc. etc. Dus een heel gesjouw door de duinen heen en door het mulle zand. MaarÖ.. het was het allemaal waard.

We zijn wel even gelijk de zee in gegaan om af te koelen, want het was zů heet! Daarna lekker nog in de zon gelegen en wat fruitsalade gegeten en natuurlijk, een heerlijk koud rosťtje erbij, de avond kon toen eigenlijk al niet meer stuk.

We hebben wat gekletst en een tree kaart getrokken. Mooie kaarten, maar wel in  het Engels en je moet ze een paar keer lezen wil het goed tot je doordringen.

We hebben het gehad over de komende Litha viering en wat we dan willen gaan doen. We hebben de komende Litha viering mensen van buitenaf uitgenodigd om met ons mee te doen. Ons plan was om in de duinen de zon op te gaan trommelen, dus wat organisatie is dan wel noodzakelijk.

Na een tijdje zijn we weer het water in gegaan en hebben we een klein ritueeltje gedaan om te danken voor deze mooie en bijzondere dag/avond. Heel mooie en wonderlijke ervaring, om in de zee, met het water tot je middel een cirkel te maken , de elementen aan te roepen en daar een klein ritueeltje te doen. Zeker voor herhaling vatbaar, tenminste als het weer het toelaat.

 

 

 

Na dit kleine ritueeltje zijn we weer terug gelopen naar onze plek en hebben we geklonken op deze mooie avond. Aangezien we allemaal honger hadden zijn we lekker gaan eten, het was ondertussen al rond half 9 maar het was nog erg warm. Na het eten een lekker bakkie koffie genomen en nog wat gekletst over van alles en nog wat. De zonsondergang was weer zeer spectaculair, zoín mooie rood/oranje gloed, die heel lang nadat de zon al onder was bleef hangen in de lucht.

We waren er ons heel bewust van op dat moment hoe mooi de natuur kan zijn en hoe dankbaar we moeten zijn dat we dit soort dingen mee mogen maken. Waar het om gaat is dat je je bewust bent van het feit dat als je wat langer stilstaat bij zoín zonsondergang en je neemt er de tijd voor om het te aanschouwen dat het je vult met zeer krachtige energie en dankbaarheid voor alles wat de aarde je kan geven.

Rond 22.00 uur was het strand bijna helemaal leeg, op ons na dan en hebben we alle windlichten aangestoken en rondom ons grote stokken wierook neergezet. Van een afstandje zag het er vreselijk gezellig uit. We hebben wat muziek gedraaid en zijn even daarna op het strand ons maanritueel gaan doen.

 

 

HET RITUEEL

 

We hebben een cirkel gemaakt van alle windlichten en de wierook in het midden van de cirkel gezet. Daarna zijn we tussen de windlichten gaan staan en hebben de cirkel geopend door de elementen, Moeder Godin, Vader God, alle natuurwezens en alle andere energieŽn uit te nodigen in onze cirkel.

 

 

We voelden de energie goed stijgen.

We hebben wat gezongen en daarna de volgende tekst gezegd:

 

 

Vanavond vieren wij de volle maan van de Grasmaan.

We hebben in deze tijden te maken met  energieŽn die ons aan het wakker schudden zijn. De situaties waarin we verzeild raken zijn soms dermate heftig dat we het soms allemaal even niet meer weten.

We denken altijd wel dat hoe verder je bent qua bewustzijnsniveau, hoe makkelijker het misschien allemaal gaat worden.

Je hebt tenslotte al een heleboel patronen en blokkades uitgewerkt en losgelaten .

Maar helaas werkt dat niet helemaal zo.

De laatste lagen tot aan onze ziel zijn hardnekkig, en vasthoudend van aard.

We zullen daarom op dit moment alles wat nog verankerd zit los moeten maken zodat we ook deze lagen kunnen uitwerken.

De energieŽn geven ons de kans om dat op dit moment te doen.

Ze schudden ons wakker , soms op een hardhandige manier, met moeilijke en zware situaties. 

Laten we ons goed bewust zijn dat de komende tijd en tijd zal zijn waarin vernieuwingen en veranderingen de boventoon zullen voeren.

We zullen ons moeten laten meedrijven op de energie, die ons daar zal brengen waar we uiteindelijk terecht moeten komen.

Laten we beseffen dat alles waar we de laatste jaren aan gewerkt hebben , ons nu de gelegenheid geeft om alle kansen te pakken die ons door de energie geboden worden om de essentiŽle veranderingen van ons Zijn te ondergaan.

We zullen vanuit onze kracht moeten staan voor datgene waar onze Ziel voor naar Aarde is gekomen.

We zullen moeten strijden tegen negativiteit die ons soms zal omringen, we zullen de strijd aan moeten gaan tegenover de mensen die nog niet kunnen begrijpen waar wij ons bevinden en wat ons doel is.

Door in onze kracht te staan en dat ook uit te stralen, zullen we de mensen om ons heen dusdanig beroeren dat er datgene gebeurd wat noodzakelijk is om het nieuwe pad te belopen.

Het nieuwe pad van ons Zijn, het nieuwe pad naar het doel waarom het uiteindelijk gaat, het nieuwe pad op onze weg naar een totaal Heelzijn.

Laten we staan voor datgene wat onze Ziel ons duidelijk probeert te maken.

We zullen moeten samenwerken op verschillende lagen, zodat we een totale eenheid zullen vormen om sterker dan ooit deze Planetaire eenwording te kunnen vertegenwoordigen.

De essentie van ons pioniers zijn ligt in het feit dat we soms risicoís zullen moeten durven nemen.

Alles wat we tot nu toe bereikt hebben heeft een vaste plek gekregen, maarÖ we zullen toch weer een stap verder moeten durven gaan. En dat zal soms een gevoel van onveiligheid en onrust geven.

Het waarom van deze nieuwe stappen zal ons duidelijk worden naarmate de tijd vordert.

We zullen uiteindelijk het grote geheel zien achter de afzonderlijke situaties waarin we nu verzeild en soms verstrikt raken.

Zo lang we met elkaar een front vormen zal deze nieuwe weg en weg worden vol mooie, wonderbaarlijke en zeer waardevolle ervaringen .

Door deze ervaringen en dat wat het met ons zal doen, zullen we ons steentje kunnen bijdragen aan deze nieuwe aarde, de nieuwe aarde waarin wij als zuivere lichtwerkers zullen functioneren.

Ieder op zijn eigen manier en op zijn eigen niveau.

Natuurlijk zijn we ons bewust dat we dit niet alleen kunnen en dat we hulp nodig hebben van alle energieŽn vanuit de Oerbron.

Die hulp is er voor ons, ten alle tijden en vanuit een totale zuiverheid.

We vragen dan ook om steun en kracht aan Moeder Godin, Vader God, alle Hoge Meesters van het Licht, alle natuurwezens, onze gidsen, Isis, Artemis, en natuurlijk onze aankomende derde Godin.

Vanuit deze cirkel danken wij alle energieŽn die hier bij ons aanwezig waren, in welke vorm dan ook.

Vanuit deze cirkel zullen we ons verankeren aan elkaar in de energie die ons dat mogelijk maakt.

We zullen open staan voor al het nieuwe dat ons wordt aangereikt en dat op ons pad komt, en van daaruit zullen we al het mogelijke doen om zit zoveel mogelijk uit te dragen naar de mensheid om ons heen.

 

Wij danken voor het feit dat we deze viering weer als eenheid hebben mogen delen met elkaar.

 

Blessed Be.

 

 

 

 

Na deze bijzondere tekst hebben we nog wat gezongen en even in de energie gestaan.

Daarna hebben we de volgende gedichten gedaan:

 

Nature teach me
Make me a child of the Earth again
Open me to the everyday wonders and magic

Sharpen my ears to hear the birds and crickets
Clear my eyes to see the beauty of life around me
Make my touch gentle enough to feel the texture of a leaf

Open my heart to wonder and delight
Fill my spirit with gratitude and kindness
May I be truly awake for my magic journey of being alive

 

 

en deze:

 

Apart en toch in eenheid,

Uniek in samenzijn

Openen wij onze harten

In de lente van dit nieuwe begin

Als een sneeuwbloem

Onze bladeren ontvouwend

Tonen we onze kern

We ontluiken

Ontsluimeren

Laten onze schoonheid aan de wereld zien

We richten ons gezicht op naar de zon

En genieten van de warmte

We richten ons gezicht naar de maan

En koesteren de kracht

Innige kennismaking

Vereniging

Herkenning

Woorden als begin

Van eeuwige versmelting

Wij uiten onze dank

Aan alles wat ons omgeeft

En spreiden onze vleugels

Op weg naar de Bron

 

en deze:

 

May clarity grow within Me
Open my eyes to life's many Wonders
May I feel the pulse of all creation within Me
Open my spirit to Awareness
Fill my heart with Understanding
May my life be of service to Earth and the Goddess
Open my ears to the needs of those around Me
Make my hands strong & gentle in Your Service
May I remember always, the Goddess works through Me

 

 

 

Mooie gedichten die perfect passen bij waar we nu met de groep maar ook individueel mee te maken hebben. Na deze gedichten hebben we nog wat gezongen en de energie die in de cirkel was heerlijk in ons opgenomen. We hebben geklonken op de Godin met appelcider en vlinderkoekjes gegeten, om de vrijheid van onze ziel te symboliseren.

Als laatste alle energieŽn bedankt die bij ons in de cirkel aanwezig waren en de cirkel gesloten. Daarna lekker op het strand gaan zitten en wat gegeten en gedronken.

De maan was zo overweldigend mooi, stond heel laag en was heel groot en zo helder! We zijn nog even op het strand met zijn allen in het maanlicht gaan staan met onze handen omhoog om de energie van de maan nog eens goed tot ons te laten komen. Al met al een zeer bijzonder maanviering waarbij we weer zeer dankbaar waren voor het feit dat we dit op deze manier hebben mogen vieren.

Rond middernacht hebben we alle spullen ingepakt, wel met zaklampen, want de windlichten gaven niet voldoende licht op het donkere strand om al onze spullen goed bij elkaar te kunnen zoeken. Met een hoop spullen weer door het mulle zand gesleept en de duinen door naar de autoís.

Hierna zijn we  naar huis gegaan en hebben met zijn allen nog koffie en thee gedronken en taart gegeten. EnÖ. natuurlijk nog na zitten praten over deze bijzonder viering. Nog wat puntjes op de I gezet wat betreft de Litha viering van volgende week dinsdagnacht en rond half 5, het werd al weer licht, hebben we de avond afgesloten.

Het was een zeer mooie, wonderbaarlijke en speciale grasmaan viering!!!!

 

We hebben deze keer geen speciale dingen gebruikt die normaal voor de grasmaan staan, omdat het strand voor ons alles in zich heeft, alle elementen en alle energie die we nodig hebben om er een mooie viering van te maken. Als je toch wat spulletjes wilt gebruiken die deze grasmaan symboliseren kun je kijken op de site onder het kopje : maanvieringen-grasmaan. Daar staat alles wat je kunt gebruiken als je deze grasmaan wilt gaan vieren.

 

Ik wens je een heel mooie en zeer speciale grasmaan viering toe. Wees dankbaar voor datgene wat de aarde je kan geven en wees dankbaar voor dat wat je hebt. Maak er een mooie viering van.

 

Ik stuur je liefde, licht en kracht en een stukje dankbaarheid.

 

Liefs Tara

 

 

 

 

* TOP