MEDITATIE VOOR OVERGAVE EN VERTROUWEN

 

Allereerst zorg je ervoor dat je goed ligt of zit. Doe eerst wat ontspanningsoefeningen zodat je lekker ontspannen bent. Je loopt op een pad door het bos. Het is een warme dag in de zomer. De zon straalt overal door de bomen heen. Aan het eind van het pad is een poort. Deze poort is omringd met allerlei rode bloemen en klimop. De deur bestaat uit stengels van riet. Als je door de poort loopt, kom je bij een prachtige waterval. Deze waterval komt uit in een klein meertje.

Rond het meertje staan mooie ,grote treurwilgen, die voor een deel met hun takken in het water hangen. Het water van de waterval klettert in het meertje wat je een vrolijk gevoel geeft. De zon gaat onder en hult de hele omgeving in een rood , oranje gloed. Tussen de bomen , die rond het meertje staan liggen wat rotsblokken. Je gaat op een van de rotsblokken zitten. Je laat de gloed van de ondergaande zon op je gezicht schijnen. Als de zon helemaal onder is en het langzaam donker wordt, stap je uit je kleren en loopt langzaam het water in. Je loopt naar de plek waar de waterval in het meertje klettert en je gaat eronder staan. Het water spoelt je lichaam schoon en alle overbodige rommel wordt door het water weggespoeld.

 

 

Je blijft even staan om te voelen hoe dit aanvoelt.

Daarna stap je onder de waterval vandaan en loopt weer terug naar de oever.

Ga weer op de rots zitten en laat de gloed van de volle maan op je schijnen.

 

 

Probeer te voelen wat dit met je doet.

 

Na een tijdje kleed je je weer aan en loop je naar een van de grote wilgen. Bij de stam graaf je een kuiltje en daar begraaf je een aantal dingen die symbool staan voor wat je de komende tijd wilt gaan oogsten. Als je dat gedaan hebt, sluit je het kuiltje met wat aarde en zie je dat het licht van de maan er bovenop schijnt. Je blijft nog even met je rug tegen de stam van de boom zitten en laat komen wat er komt qua gevoel. Als je het gevoel hebt dat het voldoende is, loop je weer naar de poort. Deze kant van de poort ziet er hetzelfde uit, alleen zijn de bloemen niet rood maar wit. Als je door de poort gelopen bent, sluit je de rieten deur achter je en loop je het pad met de bomen weer af. Als je aan het eind van het pad bent, beweeg je langzaam je handen en voeten en open je je ogen.

Je bent weer terug in het NU.

 

Ik wens je veel overgave gevoel en vertrouwen.

 

Liefs Tara.

 

* TOP