SNEEUWMAAN

 

De Sneeuwmaan is de maan na Imbolc en voor Ostara. De natuur is aan het ontwaken uit haar winterslaap. De sneeuwmaan heeft als thema kiemkracht.

Deze kiemkracht heeft te maken dat we ons bewust moeten zijn dat niet elk zaadje dat op de aarde valt zal ontkiemen, dus met andere woorden, niet lek idee dat in ons opkomt is praktisch uitvoerbaar.

Deze maan is een ideaal moment om te kijken naar onze plannen en daaruit te kiezen welke we willen uitvoeren en welke we willen uitstellen of laten vallen.

De Sneeuwmaan laat zien hoe zuiver deze periode van het jaar is.

Door de onwezenlijkheid die ontstaat als er een sneeuwdeken over het landschap ligt, is dit het moment om contact te zoeken met andere werelden of werkelijkheden.

Deze maan laat ons ook zien hoe hard de natuur kan zijn.Je moet er voor zorgen dat je geen energie verspilt aan dingen die toch niet uitvoerbaar zijn.

Geef je energie aan die plannen waarvan je weet dat je ze ook in de praktijk kunt brengen. Probeer een balans te vinden tussen het licht en het donker.

Het lichte in jezelf maar ook het duistere. Maak voor jezelf een lijstje wat je wilt en wat op dit moment overbodig is. Je zult zien dat dit opluchting geeft.

 

De boom die bij deze maan hoort is de Es.

                             

 

WAT KUN JE ZOAL DOEN MET DE VIERING VAN DE SNEEUWMAAN

 

v   Tref  voorbereidingen voor Ostara

v   Je kunt groen dragen om het nieuwe leven van de aarde te vieren

v   Versier je altaar met wilde bloemen en groene planten

v   Gebruik groene kaarsen en bloemenwierook

v   Eet brood en sesamzaad en drink er melk bij

v   Bekijk je plannen voor de nieuwe cyclus en maak een schifting welke je wilt gaan uitvoeren en welke onuitvoerbaar zijn

v   Versier de ruimte met essetakken

v   Maak wierook van paardebloemwortel en gedroogde kamillebloemen

v   Je kunt na de viering kamillewijn drinken, als voorbode van de zomer en als symbool voor het resultaat dat je strak hoopt te bereiken.

v   Maak een ritueel waarin je uitdrukt welke plannen je wilt voltooien en welke je wilt afkeuren

v   Maak kamillewijn

v   Maak gemberkoek.

 

 

 

RECEPTEN

 

KAMILLEWIJN:

 

Om het volgende jaar 5 liter wijn te hebben heb je het volgende nodig:

IngrediŽnten:

 

150 gram gedroogde kamille

2 citroenen

3 sinaasappels

500 gram rozijnen

1500 gram suiker

2 theelepels gistvoedingszout

4 liter water

1 theelepel pecto-enzym

Hoe maak je het klaar:

 

v   Doe de kamille in een schone emmer.

v   Giet er 2 liter kokend water op.

v   Doe er het spa van 1 citroen en 1 sinaasappel bij.

v   Laat dit twee dagen afgedekt staan.

v   Maak na een dag een giststarter.

v   Zeef na de 2 dagen het kamille-aftreksel door een doek.

v   Los 1 kg. Suiker op in 1 liter water en doe dit als dit voldoende is afgekoeld, giststarter, gistvoedingszout, pecto-enzym en het sap van de overgebleven citroen en sinaasappel erbij.

v   Vul de fles met gekookt, afgekoeld water bij tot iets onder schouderhoogte.

v   Sluit de fles met een waterslot af.

v   Zeef na 3 weken de vloeistof en doe deze in een schone fles.

v   Doe er 500 gram in ľ liter heet water opgeloste en weer afgekoelde suiker bij.

v   Vul de fles tot de hals met gekookt, afgekoeld water en laat verder gisten.

v   Hevel de wijn als deze is uitgegist in een andere fles over, vul opnieuw tot de hals met water en bottel de wijn als deze helder is.

v   De wijn wordt alleen maar beter naarmate hij langer ligt.

 

Veel plezier met het maken van deze kamillewijn.

 

Als je de wijn in de zomer wilt maken gebruik je 500 gram verse kamille.

 

 

GEMBERKOEK.

 

IngrediŽnten:

60 gram boter

40 gram stroop

70 gram suiker

1 theelepel kaneel

1 mespunt nootmuskaat

125 ml. karnemelk

125 gram bloem

125 gram tarwemeel

3/4 theelepel zuiveringszout

40 gram gekonfijte in stukjes gesneden gember

1 mespunt gemberpoeder

 

Hoe maak je het klaar:

 

v   Roer de boter, de stroop, suiker, kaneel en nootmuskaat door elkaar.

v   Meng bloem, meel en zuiveringszout en doe om en om een beetje karnemelk en meel door het botermengsel tot het een glad beslag is.

v   Vet een cakevorm in een bestuif deze met bloem.

v   Vul de vorm tot driekwart.

v   Bak de koek ongeveer 70 minuten op 180 graden.

 

Eet smakelijk!

 

* TOP