INLEIDING IN BOMEN

 

And do you remember what secrets the trees told us, as we lay under their shady branches on a hot midsummer day,

While the leaves danced and flickered against the blue, blue sky?

Can you tell what was the charm that held us like a dream in the falling dusk,

As we watched their heavy masses grow dark against the silvery twilight sky?

 

 

Bomen spreken tot de verbeelding van mensen, ze wekken emoties op en zijn door de eeuwen heen een geweldige bron van inspiratie geweest. De boom is van oudsher een object van eerbied,verering en aanbidding. Lange tijd geleden diende de boom als beschermheilige en soms werden bomen als goden en godinnen vereerd. Aan bomen werden oneindige krachten toegekend en ze werden niet alleen vereerd vanwege hun spirituele krachten, maar ook vanwege hun eventuele genezende eigenschappen.

Bomen staan letterlijk en figuurlijk directer in contact met Moeder Aarde, dan de mens. Als onze levenskracht geblokkeerd is of niet goed stroomt kunnen bomen je helpen om deze blokkades weg te halen zodat de energie weer vrij kan stromen.

Als je je goed verdiept in bomen, dan kun je door hun krachten te gebruiken, jezelf weer goed in balans brengen. Vanwege hun leeftijd hebben bomen vaak een schat aan levenservaring en heeft de boom heel veel veranderingen meegemaakt.

Sommige mensen zeggen dat ze met bomen kunnen praten, maar eigenlijk praat een boom niet maar communiceert hij. Ze gebruiken daarvoor hun inzicht en openheid.

Bomen kunnen op allerlei manieren heel goed inspelen op de emoties van mensen en dieren. Bomen vormen dus een onmisbaar onderdeel van ons bewustzijn, onze belevingswereld en onze maatschappij. Toch blijft een boom gewoon een boom. We kunnen tegen ze praten en voelen en ervaren wat ze ons teruggeven. Blijf echter wel met beide benen op de grond staan en besef dat je gebruik kunt maken van de kwaliteiten van bomen maar dat jij  mens  bent en een boom is een boom. Bomen hebben ieder voor zich een bepaald karakter dat correspondeert met diverse disciplines, zoals astrologie, runen, rituele gebruiken, elementen en nog meer andere onderwerpen. Elk mens heeft een bepaald karakter  dat bij een bepaalde boom past of andersom, een boom met een bepaald karakter dat goed aansluit op een persoon.

Door de karaktereigenschappen van de bomen kun je jezelf en anderen herkennen in een bepaalde boom. Wetenschappelijk gezien zijn bomen levende organismen, maar we kunnen hun kwaliteiten en hun uitstraling gezien, zelfs spreken van levende wezens. Een levend wezen heeft namelijk een lichaam en een ziel en daardoor kunnen we met ze communiceren. Als je dat wilt doen, moet je zorgen dat je de juiste boom uitkiest, die bij jou goed aanvoelt en die bij de situatie van het moment past. Bijvoorbeeld, als je verliefd bent, moet je op dat moment niet met een serieuze Okkernoot gaan communiceren, maar bijvoorbeeld met een vrolijke Lijsterbes. Dus let erop dat je gemoedstoestand, je emoties en je karakter goed aansluiten bij de boom die je uiteindelijk kiest.

 

Op mijn site BOMENABC heb ik een aantal bomen beschreven, zodat je een beetje een overzicht krijgt

waar elke boom voor staat en welke eigenschappen hij heeft.

 

Ik  wens je veel plezier en succes om met deze informatie aan de slag te gaan.

Je zult zien dat als je je er een beetje in verdiept dat je heel goed in mensen om je heen een bepaald boomtype kunt herkennen.

Daarnaast is het echt belangrijk dat je goed naar de bomen om je heen kijkt en er op jou manier contact mee gaat maken.

Je zult zien hoe goed dit je doet, op alle fronten.

Ik hoop echt dat je een andere kijk krijgt op bomen en dat  er een bewustwordingsproces opgang gaat komen, waarin je heel goed kan merken dat je groeit.

Geniet van de bomen om je heen en laat ze dat ook merken.

Behandel ze met respect alsjeblieft!

 

 

* TOP